Autor Wątek: [Santa Fe SM] Woda pod dywanikiem kierowcy  (Przeczytany 3840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ttt1970

• HKP
  • **
[Santa Fe SM] Woda pod dywanikiem kierowcy
« dnia: 13 Grudzień 2016, 10:16:46 »
Kochani proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z wodą pod dywanikiem kierowcy.Mata wygłuszająca mokra po deszczu jak diabli,odpływ z podszybia drożny,prawdopodobnie,ale to może moje odczucie cieknie gdzieś w okolicy nadkola.Suszę już któryś raz z kolei,uszczelniłem mastyką od góry zgrzewy blach gdzie się dało i dalej mokro,ale tylko po dużej ulewie-doradźcie coś ,bo łapki opadają.

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudzień 2016, 10:57:17 »
Często winne są gumowe korki w podłodze samochodu.
Może gdzieś wyskoczył.
To na pewno woda jest? Może być też płyn chłodniczy z nagrzewnicy.

Offline ttt1970

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudzień 2016, 11:16:44 »
Na bank woda-szczególnie po ulewie-dojrzałem zacieki w okolicy nadkola -podejrzewam jakieś zgrzewy.Płynu chłodniczego nie ubywa,jeszcze sprawdzę korki ale od wewnętrznej strony podłogi nijakiego korka nie widzę-jak na razie zamówiłem endoskop i może uda mi się przeciek namierzyć.Szyba prują ,a przy mrozie lód od środka.

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Grudzień 2016, 11:44:00 »
Przednia szyba jest oryginalna nie była zmieniana?
Szyber dach jest?

Offline ttt1970

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Grudzień 2016, 21:47:13 »
Szyberdachu nie ma,jednak szyba przednia wymieniana reszta oryginał-też podejrzewałem szybę,ale latem kiedy zauważyłem przeciek było mokro w okolicy nadkola jednak nie byłem  w stanie  dokładnie stwierdzić czy kapie od góry,obstawiałbym jednak miejsce zgrzewu nadkola,bo woda tylko po dużej ulewie więc mam wrażenie,że przy małym deszczu odprowadzenie z podszybia dawało radę  a przy ulewie gdzieś na zgrzewie sączy.Dostanę endoskop to może coś ogarnę.bo wybebeszyć kokpit mi się nie uśmiecha.

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Grudzień 2016, 07:17:32 »
Może poproś kogoś żeby wziął wiadro z woda i polewał w tych okolicach a Ty wejdź do samochodu i obserwuj.
Może być,że gdzieś w rogu jest źle wklejona szyba i leci do środka.

Goldi_Cz-wa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Grudzień 2016, 19:16:27 »
Może leje się po lince od otwierania maski ?? Co prawda nie w Santku ale w golfie tak miałem że wyskoczyła uszczelka, która uszczelnia miejsce przejścia linki do komory silnika i po niej woda spływała i robiła kałużę...