Forum > i30 FD
Czujniki ciśnienia w oponach oraz pompowanie kół azotem
Perfekt2000:
Czy ktoś ma doświadczenie czy jest możliwe doposażenie/ aktywowanie systemu ostrzegania o niskim ciśnieniu powietrza w kołach?
Czy w samochodzie niezależnie od wersji wyposażenia instalowana jest wiązka elektryczna umożliwiająca montaż niezbędnych elementów takiego systemu?
Jakie elementy trzeba dołożyć aby wszystko poprawnie działało?
Carexpert:
A po diabla ci to? JA tam specjalnie poza wersje COMFORT nic nie chcialem bo za duzo jest tam gadzetow elektronicznych ktore jak to one sa drogie i awaryjne. Nie wiem jak to jest w tym aucie ale watpliwa sprawa by byla wiazka. A zalozenie tego jest raczej ciezka sprawa. Trzeba by duzo zainwestowac kasy. Poza zdjeciem wszystkich opon i zalozeniem czujnikow trzeba by klasc raczej wiazke tak jak i odbiorniki do tego conajmniej przeprogramowanie komputera a byc moze zmiana wyswietlacza w desce bo nie wiem jak on to wyswietla ale jak np w formie grafiki moze byc koniecznosc zmiany wyswietlacza. Niestety samo takie dolozenie i przeprogramowanie poza ASO to raczej utrata gwarancji a w ASO zaplacisz tyle ze taniej bylo by kupic auto juz z czujnikami
szymonmtb:
Jeżeli chodzi o czujniki ciśnienia w kołach to uważam, że jest to przydatny „bajer” - zwłaszcza w Naszym kraju i okresie jesienno/zimowym.
Zauważyłem w tym okresie zmiany ciśnienia w kołach prawie z dnia na dzień (zależnie od temperatury) - w niedzielę uzupełniałem powietrze poniedziałek jeden dzień w pracy (przejechane 60km), we wtorek ciśnienie w kołach zamiast 2,2 to 2,0-2,1.
Dlatego fajnie jest posiadać taki dodatek – JEDNAK CZY WARTO ??
Wyższe koszty:
* kół/opon ze względu na czujniki,
* wyższe koszty wymiany opon/wyważania,
* brak możliwości przełożenia kół/opon (zawierającymi czujniki) P/T – L/P ;/
a na dodatek - faktycznie: IM WIĘCEJ ELEKTRONIKI („bajerów”) TYM WIECEJ MOŻLIWOŚCI USTEREK SAMOCHODU ;(
Carexpert:
Troche sie mylisz bo czesc samochodow pozwala na przekladanie kol miejscami i czujniki sie normalnie "widza" ale fakt ze sa takie co trzeba na nowo je programowac.
Co do reszty nie wiem jak moga czujniki podniesc koszt kol/opon jak i wyzsze koszty wywazania. Procedura zakladania opon i wywazania jest calkowicie taka sama. Jedyna roznica jest to ze trzeba wiedziec jak i od ktorego miejsca zaczac zdejmowac opone by nie zapierac lyzka do opon o czujnik. A w wywazaniu juz nie ma zadnej roznicy. Poprostu trzeba zalozyc wiekszy ciezarek.
Nie wiem tez gdzie szymonmtb, zakladales opony ale ja mam juz drugi sezon te same opony z felgami zalozone 16 miesiecy temu i do tej pory zadnej nie pompowalem a biorac pod uwage twoj opis juz powinienem od dawna nie miec w nich grama powietrza. Wiadomo guma nie jest w 100% szczelna ale jak jest dobry zawor dobra opona i felga nie ma potrzeby codziennie ich pompowac. Jezeli masz takie roznice zima to moze zmien powietrze na azot bo jemu nie robia różnicy temperatury i zarowno przy -30 jak i +60 bedziesz mial takie samo cisnienie.
szymonmtb:
Carexpert - faktycznie może to szczelność, lub cóż, może warto zainteresować się AZOTEM w zastępstwie powietrza.
Możliwe, że inni też mogą być zainteresowani zmianą powietrza na AZOT, osobiście z chęcią dowiem się więcej szczegółów ... Może udzielisz kilku wskazówek: jak, czym, czy do zwykłych opon, gdzie, jakie ciśnienie ... aby pompować koła azotem w i30 :roll:
"Co do reszty nie wiem jak moga czujniki podniesc koszt kol/opon jak i wyzsze koszty wywazania." na pewno nie było to w Twoim warsztacie - jednak usłyszałem kiedyś taki tekst:
- dlaczego tak drogo Pan policzył za prostowanie tego koła 220 PLN !!
- a no widzi Pan, za wiedzę się płaci ...
- za dwa uderzenia młotkiem płaci pan 20zł,
- a za to, że wiedziałem gdzie uderzyć 200zł !!
DLATEGO TAK BARDZO DOCENIAM KAŻDĄ FACHOWĄ TWOJĄ POMOC NA TYM FORUM - DZIĘKI ZA KAŻDEGO <pomocy>-a
Nawigacja
[#] Następna strona