Forum > i30 FD
[i30CW] Cieknie w bagażniku
wader11:
Tak podejrzewałem. Pojechałem do warsztatu który zajmował się szybami. Zdemontowali tapicerkę itd. i stwierdzili że to nie szybka bo nie ma żadnych zacieków. Rozebrali relingi, listwy pod relingami i tam wszystko uszczelnili. Uszczelnili nawet łączenia blach widoczne jak klapa jest w górze. Zajęto to trochę czasu ale od tamtej pory sucho. Krople pojawiały się także po stronie kierowcy - malutkie ale zawsze . Zdemontowali też wlew paliwa i to też uszczelnili. Generalnie najbardziej podejrzane okazały się listwy pod uchwytami relingów.
Na razie mam spokój . Polecam warsztat który ma czas i ochotę na szukanie przecieku - bo to nie jest łatwy temat .
grinch:
Witam,
czy ktos moze podpowiedziec jak zdjac podsufitke aby zabezpieczyc mocowanie relingow do dachu. Mam niestety przeciek do bagarznika taki sam jak opisuje tworca tematu. Wykluczyleem przeciek w miejscach mocowania lamp (zasilikonowane). Od ostatnich deszczy widac mokra podsufitke przy klapie bagarznika po prawej stronie.
Takze jesli ktos wie od czego zaczac ze zdjeciem podsufitki poprosze o instrukcje.
wader11:
W i30 mocowanie relingów nie przechodzi na wylot :) masz zdjęcia. Pociągnij łączenia blach bo niestety ale hyundai jest zrobiony ...... mało sztywno :) . gdyby nie 20k różnicy od Golf-a to nigdy bym go nie kupił :) .PS. kup uszczelniacz techniczny do karoserii a nie żaden silikon :).
grinch:
Siema,
dzieki za opodwiedz.
Te 1 zdjecie to w ktorym miejscu karoserii jest? Co uszczelniales?
U mnie jakis czas byla powodz z prawej strony po slupku jak w pierwszym poscie.
Dzis widac zaciek na podsufitce. Miales podobnie?
wader11:
łączenie blach przy zawiasie od klapy bagażnika. To są łączenia które niestety ale rozłażą się z biegiem czasu i km ( mój ponad 240k) . Uszczelniane były całe rynienki od relingów i właśnie te łączenia. Niestety ale ponieważ położyli uszczelnienia za cienko i popękało i znów ciekło . Obecnie powtarzam uszczelnienie uszczelniaczem paliuretanowym ale już pa swojemu na grubo i bogato . Zobaczymy czy to było przyczyną przecieków czy też coś innego....
U mnie ciekło po lewym słupku tylnym z góry więc stawiałem na te łączenia . Zobaczymy.
Nawigacja
[#] Następna strona