Forum > Pony / Excel

Hyundai Pony Bierze Olej

(1/2) > >>

Delmin:
Witam Was.
Posiadam Ponego 1,3 91r 184 tys przebiegu.
Od pewnego czasu zauważyłem że przy odpalaniu lubi sobie zakopcić na Niebiesko. Pierwsze moje myśli to bierze olej ;/ . Długo sie nie zastanawiałem i pojechałem do mechanika. Mechanik powiedział ze to uszczelniacze na zaworach puściły, zażyczył sobie za wymianę 200 zł. Pojechałem do innego, rozmowa ta sama uszczelniacze i przy okazji trzeba by wymienić pierścienie na tłokach ponieważ być może tamtędy tez będzie brać (pomyślałem no tak w końcu jest 184 tys przebiegu). Dodam ze na zaworach coś dziś zaczęło dzwonić :(

Moje pytanie do was wymienić same uszczelniacze, czy uszczelniacze i pierścienie

Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Delmin

Jarek:
Napisz coś więcej o ogólnym stanie tego auta, ta naprawa ma aspekt czysto ekonomiczny. Nie chcę Cię urazić ale naprawa uszczelniaczy i pierścieni pochłonie pół wartości samochodu. Na początek przeczytaj to żeby wejść w klimat
http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?t=208&postdays=0&postorder=asc&start=0

Delmin:
Śledziłem ten watek autora T_O_M_A_L_A co sie okazało wymienił cały sinik na inny. U mnie na szczęście nie ma objawów szarpania autko jest w stanie dobrym jak i sinik (brak wycieków). Zbiera sie jak na swój wiek dobrze, jedynym mankamentem jest zużywanie oleju. Zdaje sobie sprawę ze to jest kosztowne no ale cóż.

Jarek:
Wymienień na początek same uszczelniacze, tak będzie taniej. Potem jak uznasz za stosowne można wymienić pierścienie. Jedno drugiemu nie przeszkadza.
Najtaniej będzie jak znajdziesz mechanika który wymieni uszczelniacze bez zdejmowania głowicy, jeśli miałbyś od razu zdejmować głowice do uszczelniaczy to od razu rób pierścienie - unikniesz podwójnych kosztów.

Grzesik1:
dokładnie, zrób uszczelniacze i niech mechanior sprawdzi prowadnice zaworowe,

a ile ci pali oleju? na 1000km?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej