Forum > Getz
[Getz] Problem z włącznikiem ogrzewania szyby
Cysiek89:
Witajcie. Mam ostatnio problem z włącznikiem ogrzewania tylnej szyby, po wciśnięciu zapala się kontrolka ale gdy wyjdzie z powrotem to gaśnie. I tu pytanie czy jest jakiś przekaźnik który steruje tym gdyż założyłem 2 przełącznik i dalej nic a wcześniej wszystko fajnie działało.
kosmos2011:
Dodaj tag do tematu wg poniższej instrukcji.
Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:
Przekaźnik jest w kabinie na odwrocie płytki z bezpiecznikami.
W układzie podgrzewania jest również timer który wyłącza grzanie po ok 15 minutach.
Cysiek89:
Bo własnie jakoś teść mi mówił że coś długo się bardzo grzała szyba więc możliwe że padł ten przekaźnik. Tag już poprawiłem.
Scorpio:
Może za szybko puszczasz? Spróbuj wciskać wolniej. Zauważyłem że przekaźnik "klika" jak się troszkę dłużej przytrzyma przycisk. Przynajmniej u mnie tak jest...
Cysiek89:
I nici sprawdziłem ten przekaźnik i jest dobry zamiana miejscami z przekaźnikiem od szyb elektrycznych. Sprawdziłem również czy dochodzi prąd do grzałki szyby jak wcisnę i przytrzymam przycisk i nie ma napięcia żarówka się nie zapaliła :( czy jest gdzieś bezpiecznik od ogrzewania lub jakiś załącznik inny lub co bym jeszcze mógł sprawdzić. Zauwazylem jeszcze ze jak jest silnik odpalony i gdy wcisne i przytrzymam wlacznik to wlacza sie wentylator co chyba jesli sie nie myle sygnalizuje zwarcie.
Nawigacja
[#] Następna strona