Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] santa fe wahacze tylne , wymiana ,akcja serwis
walddix:
Dzięki BRT za linki. A czy ma ktoś może jeszcze jakieś informacje gdzie mogę wymienić te wahacze oraz gdzie jest jakaś tabela z serwisu z numerami VIN w których autach te wahacze były już wymienione a w których nie. Pozdrawiam.
Brt:
Wystarczyło poszukać...
DarkXander:
Odświeżę troszkę temat tylnych wahaczy poprzecznych. Santkiem jeżdżę już dłuższy czas i przyszedł czas na zrobienie przedniego zawieszenia. Zrobiony jest cały przód ( nowe wahacze ) amortyzatory itd itd oraz tylne amortyzatory. Z racji tego że wymieniane było wszystko z przodu musiałem się wybrać na zbieżność i tu zaczęły się problemy :( Dokładniej chodzi o sam tył. Kąty na kole da się ustawić ale niestety brak jest większej regulacji do zbieżności , tak jakby wahacz lewy górny był o centymetr za krótki. Stąd mam pytania. Czy możliwe jest to że były produkowane różnej długości wahacze ?? Na prawym kole wszystko jest ok. Mierząc miarką wahacz górny, okazuje się że jest on około centymetra krótszy od prawego. W aucie nie da rady ustawić zbieżności. Miał ktoś podobny przypadek ? Dodam że auto nigdy nie było uderzone. Może w Hyundaiu inaczej trzeba ustawiać zbieżność ale bo no nie wiem ...... jakieś pomysły ?? Będ wdzięczny za każdą sugestię .
Ericsson:
ja dalem teraz auto na wymiane amortyzatoruw z tylu mechanik mi powiedzail ze sa juz jakies luzy niewielkie na wachazach ale aby je wymienic to trzeba miec wszytski sruby bo tych sie na pewno nie odkreci no i trzeba wszystkie wymienic a do tego moze bedzie i potrzebny demontaz tylnego mostu nie mam pojecia czy mowi prawde
kosmos2011:
Śruby i nakrętki są z reguły zapieczone i bez cięcia się nie obejdzie.
Dodatkowo śruby potrzebne są do ustawienia geometrii kół.
Tutaj masz numery oryginalnych śrub (trzeba kliknąć na numer przy części)
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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
Nawigacja
[#] Następna strona