Forum > Accent
[Accent MC] Tuning optyczny Accent III 08 Sedan - pomoc
niebieskiultras:
w cenie 1000-1500 zł masz hamowanie przed i po ułożenie mapy pod stan silnika i podzespoły . a nie jak tam gdzie robią to za 500 zł mapa z neta i jak największa moc . polecam zakup auto światu z tego tygodnia i auto świat poradnik na ten miesiąc . tam masz wszystko opisane o tych tanich boxach do samodzielnego tuningu .
gordoon:
O super. to jutro zakupię. :)
xonik5:
Mam, może fajny może nie fajny, pomysł. Niech chętne osoby wypowiedzą się co by zrobiły w takim hyundaiu mając kwotę do dyspozycji np 5 tyś zł na początek i np 1 tyś co miesiąc kwota maxymalna to 10-12 tyś. Opisując czy zrobił by to sam czy w warsztacie oraz co najpierw było by robione, bo robienie wszystkiego w jednym czasie nie da takiego efektu jak robienie systematycznie w odstępie czasu.
Wracająć do mojego pomysłu zmiany body to jeszcze będę myślał co i jak bo najbardziej chce zmienić te lampy aby nie były takie wielkie tylko takie jak na filmiku to wg mnie dodaje autu "agresywności" jeśli mogę tak to nazwać.
Bardzo mi się podoba to, że jest jakiś odzew na tym forum, a nie takie zwyczajowe "poczytaj", "google nie gryzie", "temat wałkowany". Fajnie, że wypowiadacie się na temat dzięki czemu w pewnym mi stopniu pomagaci ;]
Mam jeszcze pytanie widział ktoś już gdzieś te felgi co są w filmiku? Albo rozpoznał firmę? Będę szukać sam, ale może komuś się już to udało ;]
Tutaj jest jeszcze jeden przykład exhausta
//www.youtube.com/watch?v=beW15rjq4Nc
[ Dodano: 2015-02-18, 19:00 ]
Znalazłem takie coś co sądzicie?
http://www.evofusionusa.com/TeamSR/Hyundai/06accent-tuscanikit.html
200$ + przesyłka
niebieskiultras:
Taki efekt na lampach uzyskasz podczas przedłużenia maski i naciągnięcie jej na lampy lub kupując takie brewki .
Mając na start 5 kola na start i później co miesiąc kobel zacząłbym od zrobienia mechaniki na perfekt później lub równocześnie dystanse dobre koło naciąg i gwint no chyba ze wolisz air ride. Za resztę tej kasy kupiłbym sprzęt car audio . Maty wygłuszające itd . Szyby przyciemnił. Ostatni wydech na przelocie . Stożek . I jazda na strojenie . Co do optyki to poszukałbym zderzaka z wersji (jesli taka była ) ze spryskiwaczami reflektorów i kupił lampy z soczewkami i ksenon założył.
Mam nadzieje ze jesteś świadomy ze do Koreańczyków ciężko o jakies gotowe sety części i wiele trzeba robic customowych części
kosmos2011:
Xonik5 usuń z https literkę s to link ruszy.
Temat nie był wałkowany google rzeczywiście nie gryzie.
Będziesz pierwszy w Polsce który przerobi MC i z tego powodu będę Ciebie dopingował w osiągnięciu założonego celu.
Niestety są blaski i cienie, nawet jak mienisz wygląd samochodu to nabierze od tyle prestiżu co uturbiony Lanos padną pytania co to za auto ? "hundai acent mój dziadek miał X3 rdzewiał na potęgę".
To że Neuville w ostatniej eliminacji WRC wykonał najdłuższy skok to nie oznacza że marka Hyundai coś więcej znaczy.
Wszystkie wydechy z powyższych filmików raczej nie mieszczą się w normach głośności więc naruszają polskie prawo.
Silnik fabrycznie 97KM i pytanie stożek, dłubanie przy komputerze ile miałoby przynieść tych koni wiecej ? Kto to wykona i w jaki sposób ? Gordoon masz silnik diesla, a to inna bajka jeśli chodzi o podniesienie mocy i momentu obrotowego. Jakby to było tak proste to każdy by sobie podwyższał moc w silniku benzynowym w Hyundai. Jeśli ktoś zna opisane przypadki w Polsce to chętnie poczytam. Polecam tematy z forum Coupe http://www.forum.hyundaicoupe.pl/ tam też walczą o podniesienie mocy jak można się przekonać z marnym skutkiem.
Na koniec ciekawe czy kolega posiada w aucie MDPS może od tego by trzeba było zacząć :-D
Nawigacja
[#] Następna strona