Forum > Tucson JM

Dziwne hamulce

<< < (2/4) > >>

juno86:
Witam podlacze sie pod temat   mam problem z hamulcami  

Po zakupie samochodu wymienilem wszystkie plyny miedz innymi plyno  hamulcowy

Po wymianie (plyn byl bardzo zabrudzony) hamulce juz nie powrocily do stanu przed wymiana, kolega u ktorego wymienialem zasugerowal ze prawdopodobnie uszczelka w pompie hamulcowej mogla pod wplywem starego plynu stracic swoje wlasciwosci. Czy zeczywiscie wystarczy zestaw naprawczy do pompy czy moze jest jakas jeszcze przyczyna. Auto hamuje ale pedal jest luzny tzn mozna hamowac ale albo pompujac pedal lub wciskajac do konca.

Pozdrawiam

niebieskiultras:
Sprawdź ile kosztuje nowa pompa bo może być nieopłacalne kupowanie zestawu naprawczego .
Hamulce porządnie odpowietrzone ?

juno86:
Tak odpowietrzone, wymienialiśmy dolewając  płyn - muszę się zastanowić cenny podobne

empi:
To odpowietrz jeszcze raz 99 % że gdzieś jeszcze masz powietrze.

Ostatnio odpowietrzałem i pomimo że nie leciały już bąbelki okazało się że jak na następny dzień odpowietrzałem to jednak jeszcze coś wyleciało i to było problemem

piotrkiller:
a ja mam taki problem że od 2 lat zapowietrza mi się lewe przednie koło po około 100 km.
wymieniłem pompę hamulcową., tłoczek z uszczelkami, płynu nie ubywa,nic nie cieknie a problem mam nadal. kilka razy odpowietrzałem hamulce, był wymieniany płyn i po przejechaniu 100 km jest powietrze w cylinderku, po odpowietrzeniu staje dęba potem pedał jest miękki. czyżby jedna sekcja pompy abs co mi zasugerował jeden mechanik?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej