Forum > i30 FD

[i30] Zaniki mocy

<< < (3/4) > >>

bartek723:
Może moje pytanie będzie głupie ale czy w moim 1.6CRDI jest pompa paliwa elektryczna w baku też?? Na tym schemacie ją widać trochę mnie to dziwi.

niebieskiultras:
a w jaki sposób inaczej dostało by się paliwo do silnika przed rozruchem ? pompa wysokiego ciśnienia nie wytwarza podciśnienia do zassania paliwa ze zbiornika
musi być pompa elektryczna w baku i nie tylko w hyundaiu ale w każdym vw , oplu , renault jest bez tego auto nie odpali

bartek723:
Sory ale w moim byłym aucie A4 B5 1.9TI nie było elektrycznej pompki w baku więc z stąd moje zdziwienie. Wiem że to inna konstrukcja ale ciągle po prostu porównuje te dwa auta, a i30 ciągle dla mnie jest jeszcze zagadką i dziwią mnie te rozwiązania.

niebieskiultras:
Nie bylo słychać nic podczas włączenia zapłonu? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć
To w jaki sposób paliwo dostawało sie do silnika pokonując kilka metrów (od baku do komory spalania )

bartek723:
Wiesz co wyszedł mój brak wiedzy w tym temacie  :oops:  po sprawdzeniu baku do A4 b5 okazuje się że też ma pompkę elektryczną  :shock:  po prostu nigdy nie słyszałem jej pracy i mi nie nawaliła przez 7 lat jazdy autem, bo wtedy bym o niej wiedział na pewno. Dzięki za naprostowanie w temacie  ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej