Forum > i30 FD

[i30] Zaniki mocy

(1/4) > >>

bartek723:
Witam od niedawna zauważyłem mulenie 1.6CRDI 90KM. Objawia się to tak, że jadę sobie normalnie z pierwszego biegu auto startuje normalnie, z drugiego również nagle trzeci bieg lub czwarty,piąty bo niema reguły i muli (bardzo powoli wchodzi na obroty) rozpędza się też powoli, robię redukcję objaw znika dostaje kopa i tak co jakiś czas się to powtarza nie zawsze. Silnik brak błędów. Jedyne co zauważyłem cały czas to że wciśniecie pedału gazu tylko o centymetr lub dwa powoduje wystrzał auta do przodu wciśnięcie go do podłogi powoduje powolne przyspieszanie samochodu. Wkręca się na obroty prawidłowo nawet do 4tyś. Ostatnio auto przegoniłem dość mocno i nie pomogło.

Dziś na zimnym silniku mulił aż nie złapał temperatury.  :shock:

gto.ferrari.599:
Powinieneś zacząć od zatankowania innego paliwa, ...i zobaczyć filtr paliwa ale to później...

niebieskiultras:
Byc może masz wode w filtrze to po pierwsze . Po drugie zatankuj go do pelna i zalej dodatku co wiąże wode .

bartek723:
Ok tak zrobię tylko jakiego dodatku dodać? Czy STP może być?? Auto było zatankowane do pełna, na orlenie tylko tankuję, teraz zmienię stację. Myślałem też żeby dodać tego oleju 2T do dwusuwów.

niebieskiultras:
może być

olej do 2T to raczej do smarowania wtrysków a nie do usuwania wody

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej