Autor Wątek: [Matrix] Wskaźnik temperatury na desce rozdzielczej  (Przeczytany 3189 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Leloo

• Gość
[Matrix] Wskaźnik temperatury na desce rozdzielczej
« dnia: 10 Listopad 2013, 15:50:23 »
Witam wszystkich, po dłuższym poszukiwaniu, nie znalazłam na forum podobnego tematu, więc postanowiłam założyć nowy. Chodzi o położenie wskazówki temperatury. Zaobserwowałam, że gdy silnik się rozgrzeje (tak nieprzesadnie, bez gazowania) to wskazówka od temperatury zawsze jest w położeniu 3/4 wysokości, a nie w połowie. Wychodzi na to, że zawsze jest mu "za ciepło", chociaż wiatrak od chłodnicy włącza się sporadycznie. Niedawno mechanik zauważył u mnie brak termostatu (przed wizytą wiatrak nie włączał się wcale). Po założeniu termostatu wiatrak zaczął się włączać, jednak nie za często (może nie ma takiej potrzeby). Martwi mnie natomiast ta podwyższona wskazówka temperatury na desce. Czy to może być wina np. czujnika temperatury? Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem z położeniem wskazówki wskaźnika temperatury? Pozdrawiam.

paciu202020

• Gość
Re: [Matrix] Wskaźnik temperatury na desce rozdzielczej
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Grudzień 2013, 08:39:29 »
może masz założony termostat o wyższej wartości i otwiera się np,przy 92 stopniach a nie 88 stopni stąd ta różnica....ale diesel lubi ciepło....