Forum > Matrix / ix20
[ix20] Hyundai ix20 Lifting 2015
jack55:
Specyfikacja nowy ix20 ;-)
W wersji Comfort dodali aluminiowe felgi 16 a zabrali przyciemniane szyby z tyłu.Cena podniesiona o kilka tysięcy w porównaniu do starszej wersji nieadekwatna do wyposażenia.
W dalszym ciągu brak fabrycznych czujników parkowania z tyłu,brak systemu elektronicznego sterowania TCS , brak reflektorów projekcyjnych ze statycznym doświetlaniem zakrętów,brak podgrzewanych siedzeń i kierownicy(wymaga dopłaty 1300zł) oraz brak tempomatu.Nie uświadczysz także świateł led z tyłu.Wszystkie te rzeczy występują w wersji Comfort i są dostępne na rynku czeskim czy włoskim,
Jestem rozczarowany i spodziewałem się o wiele więcej za 66tys.
Niestety Hyundai się nie popisał.Cena wywalona z kosmosu tylko za co za nowy grill z przodu :-/
lukasz.zst:
Poszli po bandzie
To co mnie interesuje ix 20 comfort automat to kosztuje 66 tys.zl + nawigacja 5 tys.zł + automat 4 tys.zl daje 75 tys.zł dalej niema automatu
Za mniejsze pieniądze kupie najnowsze Suzuki Vitara premium 4x2 automat za 73 tys.zl gdzie ubytek wartości bedzie bardzo mały
Jeśli przyjmiemy tylko 66 tys.zł dla ix20 comfort to na tle konkurencji wygląda blado od ceny po wyposażenie .A co do gwarancji wiem jak jest jest to pic na wodę
1. Suzuki Vitara 4x2 premium za 67500zl
2. Opel Meriva 1.4 Enjoy z pakietem parkuj i jedz 2 i LPG fabrycznym montowanym na linii produkcyjnej 71650 zl - 12 tys.zl rabatu obecnie na auto do produkcji 59650 zł
3. Renault Scenic Limited 1,2 TCe 115 KM z Lakier metalizowany, Pakiet Navigation, Koło dojazdowe, Pakiet Family, Alarm cena 64500zł po upuście auto bez Vatu dla osób prywatnych , i istnieje możliwości montażu LPG bez utraty gwarancji
4 Kia Venga 1.6 DOHC 125KM L Business Line z nawigacją 61 tys.zl i istnieje możliwości montażu LPG bez utraty gwarancji
5.Mazda cx3 66900 zł
Hyundai poszedł po bandzie .
Moje auto po 3,5 z przebiegiem 58 tys.km wyceniło 3 dilerów Hyundaia na 29500zl w odkupie , koledze tak samo ale w Krakowie na kwotę 30 tys.zl ix 20 1.6 Comfort przebieg 48900km . Coś jest tutaj Chore .
Hyundai pije do Klasy Suzuki ,Toyota , chce drogo sprzedać ale gorzej z jakością produktu, daje pseudo gwarancje , i ubytek wartości jest tragiczny .
------------
Jak bym naprawdę bym sie uparł to bym pojechał do czech kupił bym nowego ix20 fajnie wyposażonego w 1.6 automat w tempomat, navi itd i z fabryczną instalacja LPG i z przywozem z opłatami wyszedł by mnie 61250zł
[ Dodano: 2015-06-24, 21:09 ]
Oto cennik
jack55:
Cena 80tys. za wersje 1.6 premium to dopiero przegięcie.
Przedni grill w classic tragiczny :-(
lukasz.zst:
ix20 1.6 CRDi 94 kW 6 st. man.Premium z wszytkimi dodatkami
Ceníková cena: 523 990,- Kč
Mniej niż w polsce za 1.6 benzynowy Premium
ix20 1.6 CVVT 92 kW 6 st. aut. KOMFORT
Ceníková cena: 429 990,- Kč
Mniej niż w polsce za 1.6 benzynowy Comfort z manualną skrzynią biegów
----------------------
Trzeba powiedzieć jedno Hyundai w Polsce robi z ludzi frajerów
Nowy Hyundai Genesies w Polsce kosztuje 299 tys.zl
Czechach 230 tys.zl
Niemczech 200 tys.zl
W USA 95 tys.zl
Te auto występuje tylko w jednym wyposażeniu silniku i produkuje sie tylko w jednej fabryce
kri$:
Ponad 3-lata temu dałem za wersje comfort 1.6 52.500 zł.
Aktualne ceny są chore, tym bardziej że to auto po liftingu, a nie nowy model. Kogoś maksymalnie pogięło z wyceną. Pewne niedługo pojawią się rabaty, aby wykonać założenia sprzedaży.
Chore zupełnie wyposażenie w zależności od wersji, które w innych samochodach, jest praktycznie dostępne od wersji podstawowej.
Nawigacja
[#] Następna strona