Forum > Lantra

[Lantra J2] Wyje coś z przodu powyżej 50km/h.

<< < (4/5) > >>

niebieskiultras:
być może były źle założone ? spróbuj jeszcze przerzucić opony tył na przód . bo mi się wydaje ,że to kwestia opon .

pierwszy raz mam styczność z tym ,że SKF tak wył . ani razu nie było reklamacji po montażu tych łożysk . coś musiało pomóc im je dobić

Złośnik:
Miałem wymieniane u Pana Darka Miśka, nie wierzę aby zostało to spartolone bo człowiek jest uczciwy jak nikt i z żadną robotą na reklamacji u niego nie byłem.

Szkoda gadać. Przełożę te opony jeszcze ale jeśli to łożyska to już nie wiem jakie brać. I jeszcze robota drugi raz ta sama. Po prostu masakra :/

Bicia ani drgań na kierownicy nie mam nawet grama.

maciekw:
a może spróbuj inne koła założyć. Siostra kiedyś miała w hondzie alusy, i przy pewnych prędkościach 'wyło' powietrze w przestrzeniach. Znikało przy stalowych felgach.

Złośnik:
No dobra, teraz już wszystko wiem. Po podniesieniu auta i zakręceniu kołami - lewa strona jest ok a z prawej słychać szuranie.
Luzu nie ma ani grama - ale pewnie pojawia się pod obciążeniem.
Więc czeka mnie ponowna wymiana łożysk ?
I to właśnie pytanie - czy wymieniać znowu oba łożyska ? Czy tylko to hałasujące ?
Patrzyłem jeszcze raz - łożyska mają 5tys. km

pterodaktyl:
Witam
5 tys km to żaden przebieg dla części, która teoretycznie powinna wytrzymać 200 tys. Wg mnie należy wymienić tylko wadliwe łożysko, tym bardziej, że jak wcześniej pisałeś w innych postach wymiana jest kłopotliwa.
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej