Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Problem z wysokim spalaniem

<< < (3/3)

martinez98:
Jak masz takie cuda to oprzyj spalanie na przejechania od zatankowania do full pełnego baku do rezerwy i zatankuj znów do fulla, najlepiej na tej samej stacji. Wtedy będziesz miał dość wiarygodny pomiar spalania i przy okazji zweryfikujesz co pokazuje komputer. Inaczej to możemy tu mnożyć historie i kombinować.
Ponadto nadal warto podłączyć kompa, sprawdzić błędy i korekty paliwowe.

user:
Witam. Uczyniłem jak zaproponował Halakm1. Odpiąłem klemę z AKU na półgodzinki i ruszyłem w trasę trochę miasto 50-80 (przelotówka ), obwodnica 120 -130 i miasto 50-80, takie 2 rundi wyszło 120-140km. A, że była niedziela dość wczesna pora to bez koreczków. Dodam, że często korzystałem z tempomatu , temperatura na zewnątrz w granicach -2 stopni, spalanie z 12,5l/100 zeszło do 10l/100. Powtórzyłem ostatnio taką samą trasę  gdzie temperatura na zewnątrz była w granicach 8stopni to spalanie z 10,2 l zeszło na 9,6 l/100 .Jestem jeszcze umówiony na komputer na sprawdzenie ewentualnych błędów. Myślę ,że odłączenie klemy pomogło, a komputer nie szaleje. Dodam jeszcze że spalanie rzeczywiste pokrywa się z wskazaniami komputera. Jeśli będą jakieś wieści w tym temacie po wizycie nie omieszkam poinformować. Pozdrawiam i dziękuję za cenne podpowiedzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej