Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wymiana łożyska z przodu.

<< < (6/7) > >>

Piotrek50501:
Witam jestem świeżo po wymianie łożyska. Kolego kosmos2011 dzięki za podpowiedź ze sklepem. Kupiłem łożysko z potak.eu. Łożysko wymienione wyjeżdżam na drogę i jest dalej to samo  :cry:  Wydaje mi się, ze niemożliwe jest by kolejne łożysko było wadliwe. Kurcze nie wiem już gdzie szukać przyczyny.

Opisze jeszcze raz co się dzieje. Jadąc prędkością 40-80km/h słychać wycie jadąc na wprost, w lewo lub w prawo. Jadąc Prędkością ok 100-140km/h słychać wyraźnie skręcając w prawo, ale w lewo cichnie.
Wczoraj zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Jak jadę i ze tak powiem gdy po dziurach auto delikatnie 'podskakuje' to na ten czas wycie ucisza się. I nie ma znaczenia czy jadę na biegu czy na luzie. Gdzie mogę szukać dalej przyczyny??

kosmos2011:
To teraz zostają przeguby i podpora półosi.

Piotrek50501:
Podpora półosi? Tu mnie zaciekawiłeś. Jak to wygląda? Wymieniałem ostatnio sprzęgło i nie zauważyłem, zeby półoś była gdzieś podparta. Jedyne co widziałem to przegub wew i zew. I półosie. Domniemam, iż podpora powinna być zastosowana do półosi prawej tak? (tej dłuższej) Jedynie co u mnie jest to na tej półosi mniej więcej na wysokości alternatora taka guma i nic więcej. Ale żeby ona była gdzieś podparta to nie jest.

kosmos2011:
II
.

wydminianin:
No dobra Kosmos, ale wg. katalogu podpora występuję tylko w dieslu, a tu jest 2.0 benzynowy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej