Forum > Lantra

Motul czy Valvoline MaxLife

<< < (2/4) > >>

cezary46:
Obydwa mają tą samą klasę lepkości API SL/CF i obydwa są bardzo dobre. Jeździłem na Motulu teraz mam Valvoline. Różnica to taka, że na Valvolinie trochę ciszej chodzi silnik, zwłaszcza jak zimny. Pobór oleju przez silnik porównywalny.Zalałem Valvoline bo trochę tańszy. Możesz zalać Motulem dla porównania.

Galus87:
Ja osobiście polecę markę Valvoline. Sam mam takiego zalanego w Fiacie Coupe ale 10w60. Wyciszyło silnik no i dzięki temu że w60 przy ostrej jeździe gdy silnik potężnie rozgrzany nie traci swoich właściwości przez co trzyma wyższe ciśnienie oleju.

dzafik:
A propo różnica między 10w40 a w60?? Czym to tak naprawdę się różni? Fakt wcześniej miałem mobil gdy zalałem Valvoline silnik o wiele ciszej pracuje.

wtom:

--- Cytat: "Galus87" --- i dzięki temu że w60 przy ostrej jeździe gdy silnik potężnie rozgrzany nie traci swoich właściwości przez co trzyma wyższe ciśnienie oleju.
--- Koniec cytatu ---

ciśnienia wyższego ci nie trzyma :-P bo za jego wartość odpowiada zawór nadmiarowy w pompie oleju :mrgreen:

wtom:

--- Cytat: "dzafik" ---A propo różnica między 10w40 a w60?? Czym to tak naprawdę się różni? Fakt wcześniej miałem mobil gdy zalałem Valvoline silnik o wiele ciszej pracuje.
--- Koniec cytatu ---

różni się lepkością w wysokich temperaturach. 10w60 jest przeważnie olejem pełnosyntetycznym przeznaczonym do aut o sportowych osiągach

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej