Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] [Santa Fe SM] kopci jasnym dymem

(1/2) > >>

zdzwod123:
witam ponownie przebieg w moim santku jest orginalny kupiłem go od kuzyna a on miał go od nowosci co do odpalania pali od kopa miałem nawet coś takiego że mechanik sprawdzał mi świece żarowe i wszystkie cztery nie grzały a mimo to nie miałem problemu z odpalaniem

Waldemar:
U mnie to samo się dzieje z tym że jest biało czarno niebieski i gryzie w oczy jak nic i nie wiem co jest grane oleju niby nie bierze tak jak by miał dawkę dużą ropy na turbo jest sucho ?chyba że wtrysk jest szczelony i zaczą lać ale camonraile by się włoczał zaraz Chek

vernik:
Miałem to samo, a teraz szukam silnika. Generalnie jeżeli kopci Ci na biało to nie jest dobrze. Jeżeli jest to para to powinna szybko "znikać" w powietrzu. Natomiast jeżeli dym, to poczujesz zapach spalonego oleju. Może to być turbina i proponowałbym zacząć od jej sprawdzenia. Co do przebiegu, to raczej niespotykane są takie przebiegi przy dieslu w tym roczniku. Zacznij od sprawdzenia turbiny

Waldemar:
zapomniałem dopisać że jak się na grzeje to wszystko znika i żadnego dymu niema i kurdka na wate nie wiem co to jest jescze zobacze turbo ma w tej chwili 175 tyś.

vanhelsing:
To jest raczej normalna sprawa, że w zimie po rozruchu diesel przez chwilę dymi na biało. Taki niezbyt gęsty białawy dymek.Para wodna i tyle. Po nagrzaniu silnika i wydechu biały dym znika i po sprawie. Tak to wygląda w sprawnych autach. Gorzej, jak jest problem z rozruchem lub są inne objawy. Takie jak u Waldemara-dym biało-czarno-niebieski i w dodatku gryzie, to już nie jest normalne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej