Forum > i30 FD

[i30] chiptuning 1.6 crdi 90KM

<< < (2/9) > >>

jurant89:
fenek,

Może zbierzemy jakas ekipe i znizke nam dadza?:D Wiem ze w Juratuning gdzies w Czestochowie robia polowe taniej,dzwonilem dowiedzieć się gościu mowi ze 800zl. Dowiadywalem się cos więcej na temat tej jurytuning i tanio nie znaczy zle. Po prostu gość ma wszystko swoje tzn. sprzet,hale, zatrudnia jednego pracownika. Wiec nie musi oplacac wynajmu hali,sekretarek, "szefow".
Tylko pytanie czy jest sens chipowac ?? Chciałbym żeby się ktoś wypowiedział kto robil. pzdro

Zibi.S68:
Chipowałem swojego ale jam ma 2.0 różnica jest i to spora jak potrzebuje kogoś wyprzedzać to nie martwię się, że mi braknie kucy pod nogą. Ważne aby nie przesadzić z tuningiem silnik silnikiem ale jest jeszcze sprzęgło będzie musiało przenieść większą moc oraz moment. Akurat w moim przypadku z tego co się orientuję mam takie samo co wersja 140 KM więc ma tylko troszkę więcej do przeniesienia powinno dać radę. Silnikowi pewnie nic nie będzie bo jak się znam to na pewno wersje mocniejsze o parę kucy nie mają mocniejszego wału itp.  Wejdź a może byłeś na stronie V-tech zobacz sobie wykres do swojego samochodu ja go tam robiłem i jestem zadowolony. Ty kolego do Krakowa nie masz aż tak daleko, wiem jedno, że jak go wzmocnisz to przez pierwsze dni nie będziesz mógł go poznać potem się przyzwyczaisz pozdrawiam.

jurant89:
Zibi.S68,

hahaaha no na pewno na początku będzie rakieta :D
Nie ja i tak jeżeli już to bym robil w tym juratuning za 800zl,bo w innych zycza sobie 1600zl. Tylko trochę szkoda kasy, trochę chce jeszcze tak pojezdzic, bo auto mam od nie dawna . I sam nie wiem czego chce :D Może się boje żeby się cos nie zepsulo bo bym mogl mieć tylko do siebie pretensje :P

fenek:
@jurant89
Kolego obecnie przebywa w Krk. Więc i można w Vtechu i w tym co polacasz.

Tu można coś się więcej dowiedzieć:

http://vtech.pl/katalog/chip-tuning-Hyundai-i30-I-1.6-CRDi-85kW-116KM

A tutaj ceny:

http://vtech.pl/ceny.html

Denny4:
Żeby za kilka rezystorów w peszlu płacić 1 000 zł to trzeba mieć prawdziwą PASJĘ.
Szacun i pełen podziw dla śmiałków  :-D
Próbowałem w swoim autku pożyczając od kolegi i zmiana jest znacząca ale nie za takie pieniądze, a nawet ich połowę !!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej