Forum > Accent
[Accent X3]Odpalanie silnika poza autem-potrzebuje pomocy
kusmierzakd:
Witam,zdemontowałem cały samochód,zostawiłem sobie silnik i chcę go wykozystac przy budowie pojazdu,posiadałem takiego hyundaia jaka na zdjęciu
Silnik 1.3 1341 SOHC G4EH 75km 12V R4
Silnik stoi w garażu i chcę go teraz odpalić,samochód posiadał taki sterownik
Wyczytałem że steruje on między innymi dawką paliwa.poniżej podaje zdjęcia złącza sterownika
Liczę że znajdzie się ktoś kto będzie się znał i mi pomoże
kosmos2011:
--- Cytat: "kusmierzakd" ---Witam zdemontowałem cały samochód zostawiłem sobie silnik i chcę go wykorzystać przy budowie pojazdu, posiadałem takiego hyundaia jaka na zdjęciu.
Silnik 1.3 1341 SOHC G4EH 75km 12V R4
Silnik stoi w garażu i chcę go teraz odpalić,samochód posiadał taki sterownik
Wyczytałem że steruje on między innymi dawką paliwa. Poniżej podaje zdjęcia złącza sterownika.
Liczę że znajdzie się ktoś kto będzie się znał i mi pomoże
--- Koniec cytatu ---
Sformułuj pytanie.
Dlaczego taki [Accent X3] [Accent LC] dziwny tag ?
kusmierzakd:
tag poprawiony
czekam na jakieś wskazówki które mnie nakierują jakoś
kosmos2011:
Ja ty nie chcesz to ja sformułuje pytanie:
Czy chcesz rozpiskę do jakiego pinu ECU podłączone są poszczególne czujniki od silniku i nie tylko.
Dawką paliwa steruje ECU na postawie podłączonych czujników: MAP, TPS, IAT, ECT, sonda lambda.
Tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=87 (jak kiedyś pytałeś to tego schematu jeszcze nie było) masz schemat elektryczny i w pliku SD na stronie 66 jest rozpiska podłączenia czujników do ECU, a w pliku CC na stronie 13 rozpiska pinów w gnieździe C23 w ECU.
kadafi:
Kurcze MacGyver. Jak sie silnik zostawia to robi się to z całą wiązką, kompem, czujnikami itd....
Teraz liczysz że ktoś co powie który przewód o czego czy co?
Nawigacja
[#] Następna strona