Forum > Accent

[Accent X3]Odpalanie silnika poza autem-potrzebuje pomocy

(1/2) > >>

kusmierzakd:
Witam,zdemontowałem cały samochód,zostawiłem sobie silnik i chcę go wykozystac przy budowie pojazdu,posiadałem takiego hyundaia jaka na zdjęciu

Silnik 1.3   1341 SOHC G4EH 75km 12V R4
Silnik stoi w garażu i chcę go teraz odpalić,samochód posiadał taki sterownik

Wyczytałem że steruje on między innymi dawką paliwa.poniżej podaje zdjęcia złącza sterownika

Liczę że znajdzie się ktoś kto będzie się znał i mi pomoże

kosmos2011:

--- Cytat: "kusmierzakd" ---Witam zdemontowałem cały samochód zostawiłem sobie silnik i chcę go wykorzystać przy budowie pojazdu, posiadałem takiego hyundaia jaka na zdjęciu.

Silnik 1.3   1341 SOHC G4EH 75km 12V R4
Silnik stoi w garażu i chcę go teraz odpalić,samochód posiadał taki sterownik

Wyczytałem że steruje on między innymi dawką paliwa. Poniżej podaje zdjęcia złącza sterownika.

Liczę że znajdzie się ktoś kto będzie się znał i mi pomoże
--- Koniec cytatu ---

Sformułuj pytanie.

Dlaczego taki [Accent X3] [Accent LC] dziwny tag ?

kusmierzakd:
tag poprawiony
czekam na jakieś wskazówki które mnie nakierują jakoś

kosmos2011:
Ja ty nie chcesz to ja sformułuje pytanie:

Czy chcesz rozpiskę do jakiego pinu ECU podłączone są poszczególne czujniki od silniku i nie tylko.

Dawką paliwa steruje ECU na postawie podłączonych czujników: MAP, TPS, IAT, ECT, sonda lambda.

Tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=87 (jak kiedyś pytałeś to tego schematu jeszcze nie było) masz schemat elektryczny i w pliku SD na stronie 66 jest rozpiska podłączenia czujników do ECU, a w pliku CC na stronie 13 rozpiska pinów w gnieździe C23 w ECU.

kadafi:
Kurcze MacGyver. Jak sie silnik zostawia to robi się to z całą wiązką, kompem, czujnikami itd....
Teraz liczysz że ktoś co powie który przewód o czego czy co?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej