Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Lampy postojowe świecą częściowo
DjKosmit:
Kolega sprawdził polaryzację w złączu ?? U mnie też nie świeciły gdyż musiałem zamienić przewody w oprawie. Ledy wymagają odpowiednio podania napięcia na katodę i anodę gdyż to nie są zwykłe żarowe żarówki.
:)
Miłek25:
Nie sprawdzałem będe musiał się tym zająć. Dużo przy tym jest pracy???
santafanta:
też próbowałem zmienić na ledy ale okazało się że auto podaje minus na środkowy styk żarówki a plus na okalający, więc albo trzeba zamienić przewody albo może są jakieś bardziej inteligentne ledy, które w takiej sytuacji świecą, ja wróciłem do żarówek. Problem z nierównym oświetleniem reflektora od środka wydaje mi się że jest spowodowany tym, że niektóre żarówki gorszych firm są za krótkie i światło nie zostaje wprowadzone na tyle głęboko w reflektor aby go w pełni oświetlić. Poza tym bezfirmówki dosyć często się przepalały, a najgorzej świeciła ta, którą przy okazji jakiejś naprawy wymienili mi w autoryzowanym serwisie - świeciła nie dłużej niż miesiąc. Polecam firmę osram, po problemie na długo.
cineline:
W moim przypadku poprzedni wlasciciel zamontował ksenony. Wszystko fajnie swieci, ale brak jest swiatel postojowych. Natomiast dolny pasek swieci sie wraz ze swiatlami mijania.
kosmos2011:
Odpowiedz dla Masmix.
Nawigacja
[#] Następna strona