Forum > i30 FD

[i30] ESP samo się wyłącza

<< < (4/7) > >>

bartek723:
Dzięki czyli aku leci w śmietnik niedługo. Pozdrawiam

witek_p:
Uwaga. Słaby akumulator nie powinien być powodem tego typu zjawisk (chyba, że wewnętrz jest tak bardzo uszkodzony, że pojawiaja się zwarcia pomiędzy celami - fragmenty uszkodzinych płyt zwieraja inne - np. przy skrętach - siła odśrodkowa). Objaw nagłego obniżenia napięcia sugeruje jednak bardziej problem z instalacją: klemy, połączenie masy z obudową, styk w bezpiecznikach...). Ale faktycznie jeśli podczas rozruchu coś takiego się dzieje to może ten przypadek z uszkopdzonym akumulatorem :).

bartek723:
Temat zamykam problemem był czujnik pedału hamulca. Po wymianie objaw ustąpił.

kosmos2011:
Informacja dla piotrek8000

TSB HRE-14-41-P012

https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2F%2B4EOiOCD1ZG19KU2RzyAAMemP425uJYVk1U%2FwTK4Ot4%3D&name=HRE14-41-P012-ENFDFDeGKJMELMCNFTG.pdf&c=56afaa85a60f

Do wymiany włącznika światła stop w przypadku modelu FD diesla, M/T należy użyć włącznika 93810-3KRWAQQH

Clins299:
Koledzy ja mam samochód od marca i w sumie 2 razy podczas jazdy wyrzuciło mi ESP (odłączyło całkowicie wspomaganie)  nastąpiło to po sobie po około 10tys. km. ( po pół roku)
stanąłem zgasiłem samochód odpaliłem i się naprawiło.
Przeglądałem całą instalacje (nic nie znalazłem ) Jak się nasili spróbuje wymienić ten czujnik. Jak by się to zaczęło notorycznie powtarzać.
Z góry dzięki dobry Temat!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej