Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Podgrzewana przednia szyba?
Kauczuk:
Witam,
Jak sprawdzić czy działa podgrzewanie przedniej szyby? Gdy mam oszronioną przednią szybę załączam podgrzewanie szyby i czekam. Szron schodzi ale zaczyna topnieć od nawiewu bo oprócz tego włączam klimatyzację i cyrkulację od wewnątrz. Czy nie powinno ogrzewać ją od krawędzi i szron stopniowo do środka schodzić? Czy to może w ogóle tak nie działa???
Jak Wy radzicie sobie ze szronem jak ustawiacie ogrzewanie?
Pozdro!
Toms:
Po pierwsze szyba jest podgrzewana ok 5 cm od dołu tam gdzie spoczywają wycieraczki ( nie cała), po drugie system odszraniania działa jak klima jest na auto i wciśnięty nawiew na przednią szybę ( max), trwa to do 10 min wiec jak mi się śpieszy to wspomagam się skrobaczką ;)
pozdro
Kauczuk:
Dziękuje za wytłumaczenie. Będzie trzeba wychodzić 10 minut wcześniej z domu :-)
tomko04:
tylko Ford ma opatentowaną wersję ogrzewania przedniej szyby- ale ten patent niedługo mu wygaśnie i wszyscy producenci będą mogli zacząć stosować tą wygodną formę odszraniania szyby przedniej :-)
Slay75:
Zanim kupiłem ix35 miałem Forda Focusa MKI z podgrzewana szybą, piękna sprawa w zimie. Ale zamiast tego, teraz mam podgrzewane siedzenia :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona