Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Podgrzewana przednia szyba?

(1/5) > >>

Kauczuk:
Witam,

Jak sprawdzić czy działa podgrzewanie przedniej szyby? Gdy mam oszronioną przednią szybę załączam podgrzewanie szyby i czekam. Szron schodzi ale zaczyna topnieć od nawiewu bo oprócz tego włączam klimatyzację i cyrkulację od wewnątrz. Czy nie powinno ogrzewać ją od krawędzi i szron stopniowo do środka schodzić? Czy to może w ogóle tak nie działa???
Jak Wy radzicie sobie ze szronem jak ustawiacie ogrzewanie?

Pozdro!

Toms:
Po pierwsze szyba jest podgrzewana ok 5 cm od dołu tam gdzie spoczywają wycieraczki ( nie cała), po drugie system odszraniania działa jak klima jest na auto i wciśnięty nawiew na przednią szybę ( max),  trwa to do 10 min wiec jak mi się śpieszy to wspomagam się skrobaczką ;)
pozdro

Kauczuk:
Dziękuje za wytłumaczenie. Będzie trzeba wychodzić 10 minut wcześniej z domu :-)

tomko04:
tylko Ford ma opatentowaną wersję ogrzewania przedniej szyby- ale ten patent niedługo mu wygaśnie i wszyscy producenci będą mogli zacząć stosować tą wygodną formę odszraniania szyby przedniej  :-)

Slay75:
Zanim kupiłem ix35 miałem Forda Focusa MKI z podgrzewana szybą, piękna sprawa w zimie. Ale zamiast tego, teraz mam podgrzewane siedzenia :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej