Forum > Accent
Mokra podloga pod dywanikami - Accent '98
sztygar:
Witam.
Mam w swoim aucie dywaniki lecz sa one z wiadomych wzgledow (snieg i woda na butach) cale mokre. Rowniez podloga pod nimi jest mokra. Jak to wysuszyc (gdy zrobi sie cieplej)? Z dywanikami nie bedzie problemu ale z ta podloga jak sobie poradzic? Osuszac suszarka czy jakas dmuchawa? Jakies porady mile wskazane.
wtom:
musisz zdjąć plastiki z progów, podnieść wykładzinę i suszyć od spodu np. "farelką". inaczej nie ma sensu, bo pod spodem wykładzina ma "waciaka", który wciąga wiadro wody :mrgreen:
xardas:
A na przyszłość to w ogóle proponuję kupić porządne dywaniki - dedykowane do hyundaia accenta. Niemieckie na dokładny wymiar 4 sztuki to koszt 100 zł. Ale pasuję idealnie w każdym calu, a nie te kicze popularne"korytka" to może i są dobre,ale dla świń ! Ale na pewno nie do auta.
Mając tyle wilgoci to mój przedmówca dobrze mówi - nie ma innej rady (tylko auta nie spal).
IgoReCzeK:
Witam. Mam pewne obawy co do szybkości osuszenia wykładziny podłogowej przy zaproponowanej technologii. Problem polega na tym, że jeśli przyjdzie odwilż, a wykładzina będzie nadal wilgotna, to od spodniej strony zatęchnie i będzie czuć specyficzny zapach, którego później się już nie pozbędziesz. :-/ No chyba, że zamoczenie wykładziny nie jest tak rozległe jak to sobie wyobrażam? Niestety podbitka znajdująca się pod wykładziną - ów "wojłok" jest bardzo podsiąkliwa. Proponuję więc przemyślenie i ocenę sytuacji, bo może lepiej będzie jednak wymontować wykładzinę podłogową i osuszyć ją w choćby ciepłej piwnicy. Pozdrawiam Igor.
szymciak:
można najpierw spróbować odkurzaczem piorącym część wody odessać... ja tak robiłem w tico... najpierw odkurzacz potem farelka..
Nawigacja
[#] Następna strona