Forum > i30 FD
[i30 FD] Pompka spryskiwaczy
wolodi:
Dzięki za szybką pomoc. Nie bardzo rozumiej jak wyjść góra? według mnie trzeba zdjąć nadkole i w ten sposób? po zdjęciu koła nie ma miejsca żeby tam rękę włożyć. A nie jest dziwne, że działa tylny spryskiwacz (pompka się normalnie włącza)? A z tą wtyczką zaznaczoną na czerwono?
kosmos2011:
Na pierwszym zdjęciu (po zdjęciu lampy) widać że dałoby się włożyć dłoń i wypiąć pompkę jeśli nie to trzeba zdjąć koło i odpiąć przednią część nadkola z tworzywa.
Pompka ma podwójne działanie i w środku jest "mechanizm" który przestawia kierunek przepływu płynu. W środku pompki tworzy się szlam i blokuje "mechanizm" i dlatego nie działa.
--- Cytat: "wolodi" ---A z tą wtyczką zaznaczoną na czerwono?
--- Koniec cytatu ---
Przecież zamieściłem zdjęcie kobieta+ryba=syrena . Syrena od oryginalnego alarmu .
wolodi:
Dzięki, nie no od góry nie da rady według mnie, chyba, że faktycznie udało CI się? a z syreną to sorry nie zrozumiałem :)
marceli123123:
Podepnę się pod temat.
U mnie również wystąpił problem ze spryskiwaczami (przód i tył).
Jednak sprawa wyglądała w ten sposób, iż kończył mi się płyn do spryskiwaczy, wykorzystałem go do końca po czym po kilku godzinach dolałem nowego (oczywiście zimowego) i tutaj problem, nie działa spryskiwacz.
Sprawdziłem bezpieczniki, wyglądają na sprawne, wycieraczki działają normalnie a płyn nie leci i nie słychać pompki.
Możliwe aby pompka uległa uszkodzeniu?
kosmos2011:
Zdemontuj pompkę i sprawdź czy się nie zablokowała szlamem.
Nawigacja
[#] Następna strona