Forum > i30 FD
[i30 FD] Pompka spryskiwaczy
mmajkel91:
Podepnę się pod temat.
Ja mam taki dziwny problem : na postoju oraz jadąc , tak do prędkości 80km/h spryskiwacze działają poprawnie. Gdy tylko prędkość samochodu mam około 90km/h ,to nie chcą dobrze spryskiwać i bardziej wygląda jakby pluły na tą szybę. Miał ktoś podobny problem ,albo wie jak ten rozwiązać?
GRZECH:
Zimą płyn do spryskiwaczy lubi zgęstnieć... więc zimą czasem tak jest.
Piotrek9308:
A ja mam jeszcze inny problem. Założyłem nową pompkę bo stara była spalona. Przez jakiś czas wszystko było dobrze. Po około 2 tygodniach jak psikam na przednią szybę leci też na tylną. Wydaje mi się że ciśnienie tez mniejsze ale wiadomo ucieka na tył. Jak psikam na tył to w ogóle nie leci...
Ktoś ma jakieś pomysły
jacekrys:
Witam wszystkich, sorki za wcisnięcie się w temat ale mam również problem z pompka spryskiwaczy. Pompka pracuje ale nie podaje plynu. Gdy rozłacze przewody do sprysków i dmuchnę to słyczę bulgotanie gdy wlacze znowu pompkę to czasem plyn poleci z wężyka prz kilka sek, i stop. jak myslicie wina pompki czy siedzi jakiś syf ??
grzes216:
Znalazłeś rozwiązanie problemu? U mnie po włożeniu nowej pompki też zamiast przód to psika najpierw na tył poźniej dopiero tak biednie na przód.
--- Cytat: "Piotrek9308" ---A ja mam jeszcze inny problem. Założyłem nową pompkę bo stara była spalona. Przez jakiś czas wszystko było dobrze. Po około 2 tygodniach jak psikam na przednią szybę leci też na tylną. Wydaje mi się że ciśnienie tez mniejsze ale wiadomo ucieka na tył. Jak psikam na tył to w ogóle nie leci...
Ktoś ma jakieś pomysły
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona