Autor Wątek: [Accent LC] Domyślnie włączona klimatyzacja. Jak wyłączyć ?  (Przeczytany 3861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafreality

• Gość
Witam.
Jest zima i zaczyna denerwować domyślnie włączona klima zaraz po odpaleniu auta.
Jest to manualna klima. Jak to wyłączyć ? Ktoś wie ? Mam wrażenie, że jest coś skopane, z drugiej strony fajnie że w lato domyślnie mam włączoną klimę od wejścia do samochodu.

Offline gordoon

• Giełda
[Accent LC] Domyślnie włączona klimatyzacja. Jak wyłączyć ?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudzień 2014, 08:03:40 »
Ja mam tak samo w MC.  Włączam nawiew i od razu klima włącza się.  Tak samo jak przełączam nawiew na nogi + szyba to znowu włącza się,  wyłączam klime i przyłączam nawiew tylko na szybę no i znowu włącza się.

Totalny bezsens

Offline kadafi

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Grudzień 2014, 10:12:52 »
U mnie ale w LC z 2002 klima jest tylko włączona jak jest wciśnięty przycisk i dmuchawa na minimum pierwszym  biegu.

Offline Cobra_JM

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Grudzień 2014, 17:20:05 »
U mnie LC automatyczne zalaczanie jest tylko w trybie nadmuchu na szyby, a reszte trybow autko pamieta czy mialem poprzednio zalaczone czy nie. Gdzies jednak czytalem ze dobrze jest miec zalaczona klime nawet w zimie bo jest smarowana a klima i tak ma "bezpiecznik" aby nie mrozic ponizej jakiejs temperatury.

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Grudzień 2014, 23:30:01 »
Też słyszałem, że warto co jakiś czas uruchomić klimę w zimie. W pewnym procencie uniknie się zepsucia klimy.

A sami wiecie jak klimatyzacja jest kosztowna. Nie dość, że trzeba nabić, odgrzybić, to jeszcze dojdzie płacić 1000+ za naprawę.

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Styczeń 2015, 21:35:05 »
Najłatwiej wyjąć bezpiecznik :D