Forum > Accent
[Accent MC] Hyundai Accent - O wszystkim i o niczym
gordoon:
Niestety miałem :P Wiem, że ręczny może zablokować się na mrozie. Ale wszystko było ok.
Dodane: 06.01.2015r.
Ile świec żarowych ma mój Accent ?
Złośnik:
Tyle ile cylindrów - 4
gordoon:
Świece powinny być OK.
Dzisiaj było -20 i auto odpaliło za 3 razem.
Dodatkowo przejechałem 15km i nagle auto gasło. Odpaliłem, dałem jedynkę, potem dwójkę i klapa znowu.
Ładowanie aku jest. Akumulator nowy.
Filtr paliwa był nowy.
Tankuję tylko na Orlenie.
Auto nagrzałem, i trzymałem 2 minuty na 2 tys obrotów.Przejechałem się i wszystko było ok.
Prawdopodobnie parafina siadła w filtrze oraz być może był jakiś zator w przewodach.
Dzisiaj zakupię antyżel, i zatankuję z 5 litrów Orlen Verva i dodatkowo przygotuję się na wymianę filtra paliwa.
A co do świec żarowych to chyba już są kiepskawe.
ZIMO WY******* :D - Cenzura, żebym ostrzeżenia nie dostał :D
Złośnik:
Skoro masz zamiar wymienić świece to ostrożnie je spróbuj wykręcić, nawet jeśli są dobre - wykręcenie ich, przeczyszczenie i nasmarowanie gwintu spowoduje, że w przyszłości nie zapieką się na amen - ryzyko urwania przy wykręcaniu.
Sprawdź wszystkie podłączając na krótko do akumulatora - obserwuj szybkość nagrzewania się każdej i ich intensywność - powinna dla każdej być taka sama - lub porównaj wyniki pomiarów omomierzem.
Ale skoro są np. fabryczne - to najwyższy czas na ich wymianę - na pewno to nie zaszkodzi - o ile się wykręcą - pamiętaj aby nie odkręcać na siłę - małym kluczem, grzechotką. Ostatnio wymieniając w astrze 2004r fabryczne świece - poszło sprawnie - jednakże jedna już miała pewne wybrzuszenie, wyoblenie na długości co za jakąś chwilę mogło już uniemożliwić jej wydobycie.
gordoon:
Złośnik Chętnie bym się podjął tej wymiany ale wolę zostawić to osobie mającej doświadczenie w wymianie świec żarowych.
Jestem typem majsterkowicza ale wolę powstrzymać się. Urwę coś i potem kupa roboty...
Przeczekam jeszcze tą zimę bo już mam dość wydatków...
A co powiesz o tej sytuacji z paliwem ?
Nawigacja
[#] Następna strona