Forum > Accent

[Accent MC] Hyundai Accent - O wszystkim i o niczym

(1/4) > >>

gordoon:
Stworzyłem post, żeby wrzucać do niego drobne pytania dotyczące Accenta.

Nie ma sensu tworzyć dwadzieścia krótkich postów...

A więc:

Dzisiaj chciałem otworzyć kluczykiem bagażnik a tu nic :P coś blokuje. Dopiero po otwarciu wajchą od strony kierowcy otwiera bagażnik.

Spróbować środkiem penetrującym ? Czy po prostu odczekać aż mróz puści ?

METALLMAN:
Ciekawe, mi akurat też wczoraj zamek w bagażniku odmówił posłuszeństwa. Niestety skończył mi się odmrażacz do zamków a wszystkie sklepy pozamykane :-? próbowałem WD-40 ale to nic nie dało.. Fajnie, że przynajmniej masz wajhę do otwierania bagażnika z wewnątrz, ja muszę składać siedzenia   :-D
Spróbuj odrmażaczem, o ile jeszcze nie próbowałeś.

gordoon:
Próbowałem :P Nic nie puszcza. WD 40 też nie pomogło. Hmm...

Mrozy dają w kość :D Jak na razie -9 stopni :P Jutro jadę do pracy o 6:00 to powinno być -12 :)

Ja przy -9 podczas jazdy słyszałem tylko zgrzytanie plastików i uszczelek :P Normalnie orkiestra :P

METALLMAN:
A mi dzisiaj na szczęście odpuścił i już działa normalnie zamek. Co prawda troche w niego wlałem odmrażacza, aaale najważniejsze, że mogę dostać bezproblemowo do bagażnika  :-)
A co do uszczelek to warto sobie je posmarować wazeliną techniczną to nie będą ani piszczeć ani przymarzać  ;-)

gordoon:
Mi niestety zamek nie chce puścić :P u mnie coś mechanicznego poszło :P Uszczelki nasmarowane :)

Dodane: 30.12.2014r.

Powiem wam, że dzisiaj rano było -12 no i jakimś cudem zamek bagażnika działa :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej