Forum > i30 GD
[i30CW] Nowe wycieraczki piszczą
Kucharz:
Wymieniłem wycieraczki przedniej szyby. Nie pamiętam firmy, bo dostałem je "w spadku" - na pewno nie był to Bosch, ale też raczej nie jakieś najtańsze badziewie (opakowanie na to nie wskazywało). Drugiego dnia eksploatacji wycieraczki zaczęły piszczeć (nie przeciągle, lecz krótkotrwale). Przy spryskaniu szyby płynem zawierającym glicerynkę chwilę pochodzą bezgłośnie, by wkrótce problem powrócił. Nieważne czy jest duża ulewa czy mały deszczyk - piszczą. Jaka może być tego przyczyna biorąc pod uwagę chwilową poprawę po użyciu płynu? Dodam, że poprzednie piórka jeździły cichutko.
joko:
Za twarda guma?
bobekos:
Przetrzyj gumy środkiem z alkoholem do mycia szyb. Ewentualnie zobacz jak zostały zamocowane. Ja zrobiłem numer bo założyłem mocowanie boscha do nowych z marketu i nie do końca zbierały dobrze. Jednak to co daje producent jest najlepsze i do tej pory zbierają bez zastrzeżeń.
dario_79:
--- Cytat: "joko" ---Za twarda guma?
--- Koniec cytatu ---
Trzeba po prostu kupić nowe. Nic tu nie da. Wycieraczki wytrzymują rok najwyżej rok. Pózniej zaczynają rysować szybę. Przerabiałem to z 10 lat. I lepiej nie oszczędzać na wycieraczkach z marketu, bo suma sumarum wyda się rocznie tyle samo pieniędzy, a można osiwieć od pisków i mazania po szybie.
joko:
--- Cytat: "dario_79" ---I lepiej nie oszczędzać na wycieraczkach z marketu, bo suma sumarum wyda się rocznie tyle samo pieniędzy, a można osiwieć od pisków i mazania po szybie.
--- Koniec cytatu ---
To prawda, w supermarketach przeważnie największy chłam sprzedają.
Nawigacja
[#] Następna strona