Witam
Zakupilem niedawno i20 i chcialem wlasnie zmienic licznik w nim na pelny fis .
Wczesniej robilem to w VW mk4 i mk6.
Moj i20 versja Active 2013r posiada zwykly licznik bez wyswietlacza , pogooglowalem troche i sa naprawde ladne liczniki z 2014-2015r
W zalaczniku dodalem zdjecie licznika , ktory mnie interesuje.
Mam mozliwosc kupna takiego .
Moje pytanie , czy bedzie dzialal ten licznik i czy kodowanie jest wymagane.
Slyszlem , ze nie ma w liczniku immo wiec tylko KM bede musial ustawic takie same.
Zapytanie tez mam odnosnie kierownicy. Moje multimedialna ma przycisko od telefonu po peawej stronie. Widzialem nowa gdzie przyciski sa po lewej i chyba ich jest wiecej.
czy jest kompatybilna ? ? ?
Posiadam program AVDI jesli byloby wymagane jakies kodowanie moze bede w stanie to zrobic sam.
Dziekuje za nawet najmniejsza informacje !
[ Dodano: 2016-06-03, 19:33 ]
Witam,
Widze , ze nie ma zainteresowania tematem. A szkoda, upgrade licznika i kierownicy z nowego modelu zmienia wyglad wewnetrzny auta.
Dzis mialem ten licznik w reku z 2016roku.
Niestety dokladnie ten ,ktory jest w zalaczniu nie bedzie dzialac w statym i20 ,
tzn 2011-2014.
W tych latach liczniki mialy 2 gniazda do polaczenia, te nowe maja jedno szerokie.
Sa jeszcze liczniki z 2015r, ktore pod zegarami maja male prostokatne wyswietlacze,
Mysle , ze te beda dzialay w moim i20 z 2013r, ale opisze jak wpadnie mi w rece.
W zalaczniku licznik z 2016r. gosc powiedzial mi 550zl za niego. 5tys km przebieg.
Cena jak na w miare nowy licznik calkiem przyzwoita. W salonie to wydatek ponad 2tys zl