Forum > i30 FD
[i30 FD] Rozrząd
kosmos2011:
Tabelki z postu#26 dotyczą modelu GD.
Monty:
Czołem
Obudowa pompy oleju - 261202B000
W tej obudowie pracuje "tłoczek", który był u mnie przytarty (nie pracował lekko). Mechanik zalecił wymianę. W sklepach internetowych specjalizujących się w hyundai/kia raczej nie do zdobycia, bo jak mi powiedział sprzedawca towar niechodliwy. Ja kupiłem w ASO kia. I ciekawostka - okazał się odrobinę tańszy niż w ASO hyundai. Ale to chyba standard, że w kia ceny tych samych części są niższe.
Możesz jeszcze spróbować Koraps...z tego co widzę 6,4 USD + koszty przesyłki (normalnie czasami mają śmiesznie niskie ceny w porównaniu do ASO). Ale trzeba trochę poczekać na dostawę.
A swoja drogą, to gdybyśmy mieli kia ceed to pewnie załapalibyśmy się na wymianę w ramach gwarancji :)
Nawet się zastanawiałem czy nie napisać do HMP w tej sprawie (do wiadomości UOKIK). Rozciągniecie łańcucha przy tak niskim przebiegu to jakiś dramat. W dodatku HMP wie o problemie, skoro przygotowali manual dla ASO.
A co zdecydowałeś odnośnie wariatora i zaworu olejowego zmiennych faz rozrządu?
A innym użytkownikom i30, których przebieg zbliża się albo przekroczył 100 tys. km, polecam (jeżeli gwarancja jeszcze się nie skończyła) dręczyć ASO w sprawie sprawdzenia łańcucha i napinacza rozrządu.
ravpraca:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Tabelki z postu#26 dotyczą modelu GD.
--- Koniec cytatu ---
Nieprawda - dotyczą silnika 1,4 i 1,6 benzyna.
I jak wspomniałem wcześniej - błednie w tym poście napisałeś, jakie elementy stosuje się do poprawionego łańcucha 24321-2B200.
Do tego poprawionego łańcucha 24321-2B200 stosuje się tylko części "wcześniejsze" (niezmodyfikowane) z kolumny nr3.
Taką wiedzę mam z ASO Hyundai.
Witaj Monty,
Bardzo dziękuję za informację. Ale zaczynam sie bać jeśli tłoczek pompy oleju zacierał się u Ciebie po takim niewielkim przebiegu...
Z wariatorem chciałby postąpić tak jak na filmie który podesłałeś.
Jest tylko problem skąd wziąć taki klucz pięcioramienny...?
ASO niestety temat olewa, chociaż również myślałem aby zgłosić na piśmie ten problem z silnikiem.
Postąpiłem tak z zawieszeniem (darło po bokach przednie opony i tył auta był trochę niżej niż przód) to auto zabrali lawetą na 1 miesiąc - ale temat poprawili. Komplet nowych opon też dostałem.
Pozdrawiam,
R
Monty:
--- Cytat: "ravpraca" ---Ale zaczynam sie bać jeśli tłoczek pompy oleju zacierał się u Ciebie po takim niewielkim przebiegu...
--- Koniec cytatu ---
Nie wyglądało to aż tak źle...może u Ciebie nie będzie z tym problemu.
--- Cytat: "ravpraca" ---Jest tylko problem skąd wziąć taki klucz pięcioramienny...?
--- Koniec cytatu ---
Sam zmieniasz rozrząd?
--- Cytat: "ravpraca" ---Postąpiłem tak z zawieszeniem (darło po bokach przednie opony i tył auta był trochę niżej niż przód) to auto zabrali lawetą na 1 miesiąc - ale temat poprawili. Komplet nowych opon też dostałem.
--- Koniec cytatu ---
I co wymienili? Bo przez miesiac to można całe zawieszenie kilka razy... :)
ravpraca:
Co do ostatniego akapitu napisałem na PW.
Chciałbym zrobić rozrząd porządnie i mam tylko dwie opcje: ASO Hyundai lub samemu.
Rozmawiałem z tutejszym mechanikiem ale on kocha diesle i VW.
Szukam manuala gdzie podane są min. wartości Nm z jakimi trzeba wszytsko poskładać.
Czy orientujesz się może gdzie taką instrukcjie można dostać?
Najlepiej po angielsku bo rosyjski już niestety zapomniałem...
Nawigacja
[#] Następna strona