Forum > ix35 EL

poziom płynu chłodniczego

<< < (2/3) > >>

michaskk:
ciekawe po co w tym samochodzie jest zbiorniczek ze skala min, max, przecież w ten zbiorniczek połączony jest z chłodnicą tylko w górnej części, tzn ze po dolaniu płynu do zbiorniczka nie dolejemy wody do chłodnicy.

JPt_73:
Ciekawe , że u mnie płyn w zbiorniczku wydaje się bardziej zielony niż niebieski a gotowy Glycoshell jest niebieski. A podobno nie należy mieszać płynów o różnych kolorach...
Może na dolewkę można użyć gotowego płynu Prestone który wg producenta można mieszać z dowolnym innym płynem (byle na bazie glikolu) i to bez zmiany koloru starego płynu. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z płynem Prestone?

kosmos2011:
JPt_73 instrukcja dodawania taga do tematu.

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

klemens:

--- Cytat: "JPt_73" ---Ciekawe , że u mnie płyn w zbiorniczku wydaje się bardziej zielony niż niebieski a gotowy Glycoshell jest niebieski. A podobno nie należy mieszać płynów o różnych kolorach...
Może na dolewkę można użyć gotowego płynu Prestone który wg producenta można mieszać z dowolnym innym płynem (byle na bazie glikolu) i to bez zmiany koloru starego płynu. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z płynem Prestone?
--- Koniec cytatu ---

Dolewałem go w motocyklu szosowym i enduro. Nic się nie działo.

Zibi:
zaciekawiony tym wątkiem sprawdziłem dziś poziom płyny, przy stanie licznika 45kkm poziom jest idealny :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej