Autor Wątek: [Santa Fe SM] Kratka bagażnika i łańcuchy  (Przeczytany 5964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ololysy

• Giełda
[Santa Fe SM] Kratka bagażnika i łańcuchy
« dnia: 01 Grudzień 2014, 21:19:29 »
Witam. Jak w temacie. Jestem zainteresowany montażem kratki oddzielającej przedział bagażowy. Czy ktoś ma pojęcie gdzie można to kupić? Ewentualnie czy ktoś ma w swoim aucie i mógłby mi ją zwymiarować i opisać jak jest zamontowana. Druga sprawa. Rozumiem że w związku z napędem 4x4 należy stosować 4 łańcuchy? Pozdrawiam, Ololysy.

Offline vanhelsing

• Giełda
Re: [Santa Fe SM] Kratka bagażnika i łańcuchy
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Grudzień 2014, 21:41:19 »
Pierwsze pytanie: Poszukaj na allegro
Drugie pytanie: Dobrze rozumiesz. Gdybyś zastosował łańcuchy tylko na 2 koła to efekt mógłby być podobny do założenia na zimę dwóch opon zimowych na jedną oś i dwóch letnich slicków na drugą. :lol: Czyli bez sensu.

Offline ololysy

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Grudzień 2014, 09:08:43 »
Na allegro nie ma niestety, sprawdzam na bieżąco... Są jakieś uniwersalne, ale co oryginał to oryginał.

martinez98

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Grudzień 2014, 15:02:02 »
Bzdury. Nawet w instrukcji jest chyba wzmianka. Łańcuchy w 4x4 stosuje się na przedniej osi i jest to wystarczające.

Offline ololysy

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Grudzień 2014, 15:06:20 »
chodziło mi o kratkę... Łańcuchów jest bez liku...

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Grudzień 2014, 19:31:31 »
Ololysy-wysłałem Ci na PW to czego szukasz. ;-)

kamiloo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Grudzień 2014, 17:44:24 »
też własnie szukam takiej kratki bo potrzebuję dla psa bo mi skurczybyk przełazi cały zcas na siedzenia, znalazłem w sieci fajny sklep ktory sprzedaje te kratki na wymiar dla danego modelu   travall.com patrzylem tez na allegro ale te z allegro obawiam się że nie dadza rady w starciu z moim Brutusem hehe. poza tym tak jak lysy mowi, co oryginal to oryginal

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Grudzień 2014, 19:32:33 »
Nie wiem jak wy szukacie na tym allegro że nie znajdujecie, ale jest dostępna piękna kratka stalowa, której nawet Brutus nie da rady :mrgreen: . Nie mogę już bardziej pomóc, bo tu nie można zapodać linka.

kamiloo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Grudzień 2014, 12:31:03 »
heheh nie no, patrzylem ale naprawde, przynajmniej na zdjeciu te kratki wyglądają tak ze  zgiąłbym je na kolanie..nie mowiąc już o wcześniej wspomnianym Brutusie:D poza tym jest jeszcze jedna kwestia, obczailem ze nie wszystkie kratki da sie zamontowac bez wiercenia a ja chcialbym tego uniknac. No i jeśli sobie pomysle ze tu chodzi jakby nie bylo o bezpieczenstwo i pasazerow i psa, to chyba lepiej wole zainwestowac w cos lepsiejszego niz potem pluć w brode jak podczas odpukać wypadku czy stłuczki kratka nie dość że nie ochroni to jeszcze z impetem wpierdaczy sie razem z psem w pasażerów i zmiażdży wszystko..

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Grudzień 2014, 20:46:45 »
Kamiloo, najwyraźniej mówimy o zupełnie różnych kratkach :-D Ta o której piszę nie da się zgiąć na kolanie :lol: bo wytrzymuje dużo większe przeciążenia.Jeśli z jednej strony oczekujesz bezpieczeństwa siebie, pasażerów i psa a z drugiej strony chcesz uniknąć wiercenia otworów pod montaż kratki, to na stronie do której link sam wrzuciłeś masz kratkę,która nie wymaga modyfikacji auta bo montuje się ją w miejsce, gdzie w Santa Fe są fabryczne mocowania do ładunku i do rolety. Jeśli z kolei ta jest za droga, to wpisujesz w wyszukiwarkę na Alle frazę "kratka santa fe" i masz prawie identyczną nie za prawie 200Euro, tylko 150zł. Ale ja już nic nie piszę więcej, bo wygląda, że wciskam tę kratkę wam na siłę :lol:

Offline ololysy

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Grudzień 2014, 21:57:28 »
Nie denerwuj się... Dzięki za link, ale w akcesoriach do hyundaia jest nieco inna i wątpię aby ta którą podesłałeś była, jak piszą w opisie, oryginalna. Inna sprawa, że na pewno nie da się jej zgiąć na kolanie!!!Pozdrower.

[ Dodano: 2015-03-31, 08:01 ]
Myślę że ktoś ma oryginalną kratkę przedziału bagażowego. Czy mógłby ten ktoś ją zwymiarować i wrzucić na priv?