Autor Wątek: Drżenie kierownicy  (Przeczytany 3039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gomez2424

• Gość
Drżenie kierownicy
« dnia: 15 Październik 2008, 15:58:53 »
Witam forumowiczów proszę o pomoć !!!! Przy prętkości około 80km/100km odczuwam dosyć mocne drżenie kierownicy , zmieniłem jedno łożysko ale nic się nie zmieniło.Zauważyłem że gdy dodaje gazu kierownica drży puszcam gaz o.k! To samo gdy daje na luz przestaje drżeć a njdziwniejsze jest to że czasami drgania nie odczuwam . Na przykład powyżej 140km. A i jeszcze gdy skęcam drżenie jest mocniejsze????

Grzesik1

• Gość
Drżenie kierownicy
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Październik 2008, 18:53:21 »
Witam, musisz udać się do wulkanizacji sprawdzić opony(ew wyważyć koła).
Od tego trzeba zacząć.

gomez2424

• Gość
wibracje drżenie
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Październik 2008, 20:26:48 »
Opony nowe wyważane 2 razy jak nacisne pedał gazu mocno nie ma drżenia delikatnie jest już nie wiem o co chodzi pomocy bo mechanik powiedział że to starość. A dla mnie to bełkot musi być przyczyna pomóżcie!!!!!!!

BartBartez

• Gość
Drżenie kierownicy
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Październik 2008, 21:56:06 »
Do sprawdzenia wszystkie elementy zawieszenia i układu kierowniczego. Nikt na odlełość nie powie Ci które - niestety

IgoReCzeK

• Gość
Drżenie kierownicy
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Październik 2008, 09:46:16 »
Witam. gomez2424 podjedź do chłopaków na Kolejową 50 oni powinni dopatrzeć się problemu. Mają praktykę w Ponych ( Speedmaster u nich serwisował swój samochodzik przez lata ). Pozdrawiam Igor.
P.S.
Swoja drogą stawiam na zużyte zawieszenie.

LukaszMix

• Gość
Drżenie kierownicy
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Październik 2008, 23:22:28 »
A byłes przy wywarzaniu kol
Pracowal swego czasu na serwisie ogumienia i wiem ze sa z tym problemy, kolo moze byc wywarzone ale ma takie "bicie" ze nawet wywarzenie nie daje rady aby kolo przy pewnych predkosciach nie "bilo".
Pojedz po prostu na wulkanizacje i zobac jak kolo ''chodzi" bo nie zawsze musi bic na boki przewarznie opona bije rownierz w pionie