Forum > Getz
Przegląd po 1500km i olej
HaGie:
akwiatkowski, wszystko fajnie tylko pokaz mi serwis ktory korek oleju dokreca momentem :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
oraz filtr oleju :lol: :roll: :roll:
pracowalem w paru serwisach np peugeot... i widzialem jak mieszaja stary olej z nowym... wiec tak naprawde nie do konca jestesmy pewni jaki olej mamy w aucie....
no offenece ;-)
klodek:
Zgadzam sie z "HaGie"
nikt nigdy nie zagwarantuje co serwis zaleje do silnika a co wpisze na Fakturę.
Jeśli przymnie odkręcą oryginalnie zamkniętą butelkę, pokarzą datę produkcji i zaleją, to wtedy będę pewien co mam w silniku.
Jarek:
--- Cytat: "akwiatkowski" ---Z pełnym szacunkiem, dlaczego wymienić olej po 1500 km
--- Koniec cytatu ---
Kolego tym tekstem a właściwie autoreklamą rozbawiłeś mnie do łez. Zgadzamy się tylko w 1 punkcie: wymiana oleju po 1-1,5kkm jest konieczna.
Prawda jest taka że prowadzona jest przez producentów taka polityka żeby statystyczny Kowalski musiał korzystać z usług ASO, nawet jeśli ma odpowiednie wykształcenie i wiedzę a także doświadczenie zawodowe.
--- Cytat: "akwiatkowski" ---Hyundai nie posiada korków zlewowych magnesowych, wiec wszystko co powstaje w silniku w trakcie pierwszych kilometrów pływa sobie i atakuje: pompę oleju, panewki, korbowody, gładzie cylindryczne, filtr oleju
--- Koniec cytatu ---
Sugerujesz że Hyundai ma braki techniczne?
--- Cytat: "akwiatkowski" ---warto wymienić olej w serwisie, ponieważ mamy pewność, ........nie wspominając o tym że niektórzy nie wiedzą o tym jak wymienić olej z jakim momentem dokręcić korek i filtr
--- Koniec cytatu ---
A to dobre.... korek odpowiednim momentem ;-)
Z usług ASO korzystałem tylko raz (z własnego lenistwa a nie braku umiejętności) i zobaczyłem na własne oczy że pracownicy nie mają pojęcia o wymianie paska rozrządu w Sonacie a także nie rozróżniają gwintów zwykłych od drobnozwojnych, pominę milczeniem wymianę urwanych przez pracowników ASO szpilek w kole przy pomocy młotka.
Nawigacja