Autor Wątek: [i30CW] ogrzewanie  (Przeczytany 37792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

misieq

• Gość
[i30CW] ogrzewanie
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Październik 2017, 14:17:34 »
Raczej wina wewnetrznego czujnika temperatury to nie bedzie ? I co to za czesc w moim samochodzie (971912R000   PTC HEATER) wg schematu sie cos takiego u mnie znajduje

Offline kosmos2011

• Giełda
[i30CW] ogrzewanie
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Październik 2017, 18:32:20 »

Offline maszp

• HKP
  • **
[i30 FD] Słabe ogrzewanie
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Grudzień 2017, 09:05:39 »
Witam. Mam następujący problem. Wymieniłem nagrzewnicę, gdyż poprzednia była zapchana i teraz ogrzewanie na wolnych obrotach działa ledwo ledwo. Na starej nagrzewnicy leciało ciepłe powietrze od strony kierowcy - od pasażera zimne. Teraz leci cieplejsze od strony pasażera. Od strony kierowcy nie jest tak źle, ale czuć różnice. Jednak teraz ogrzewanie w miarę dobrze działa, gdy auto jest w ruch i najlepiej gdy obroty są powyżej 2500. Poniżej tych obrotów ogrzewanie zaczyna słabnąć, a gdy auto stoi i silnik pracuje na wolnych obrotach to powietrze leci prawie zimne, nawet nie można powiedzieć, że letnie. Mechanik, który wymieniał nagrzewnicę, powiedział, że ta nagrzewnica jest w tym modelu tak mała, że to tak będzie i że porównywał z innym egzemplarzem i30 i było to samo. Czy faktycznie to ogrzewanie w tym modelu jest skopane? Dodam, że nowa nagrzewnica to tani produkt z alledrogo. Ma ktoś podobnie?