Forum > i30 FD
[i30CW] ogrzewanie
kosmos2011:
Mav nie dziękuj tylko czytaj tematy które są oddalone od ostatniego w dziale o dwie try pozycję. To nie jest trudne nawet dla osoby która dopiero się zarejestrowała na forum. Pewnie jak większość interesować się będziesz tylko "własnym podwórkiem czyli i30 więc szukanie nie zajmie dużo czasu.
Przeczytaj tylko post#4 tematu http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5386 w innym przypadku to co dopiszesz do postu (a będzie on nadal ostatni w temacie) np na drugi dzień nie będzie widoczny jako nieprzeczytany i nikt się o dopisku nie dowie.
maverik77:
--- Cytat: "maverik77" ---Dziekuje za odpowiedz. Juz sprawdzałem wszystkie dotychczasowe posty na temat ogrzewania i nic z dotychczasowych informacji nie pomogło. Sprawdziłem czujnik temperatury wewnetrznej, przedłuchałem spreżonym powietrzem czujniki jak i wentylatory. Czy przyczyną może być problem z termostatem ??? Jesli tak gdzie go zlokalizować ????
--- Koniec cytatu ---
Witam wszystkich
Mój problem z ogrzewaniem został rozwiązany. Zawalona nagrzewnica. Po przepłukaniu i zalaniu nowym płynem chłodniczym grzeje jak szalony. Po przejechaniu 2 km juz mam ciepełko w samochodzie a im wiecej jade tym sauna :)
Pozdrawiam
kolysm:
Kolego, a może podałbyś, czym zrobiłeś płukanie :)
maverik77:
--- Cytat: "kolysm" ---Kolego, a może podałbyś, czym zrobiłeś płukanie :)
--- Koniec cytatu ---
Gorąca woda pod ciśnieniem z Karchera.
Najgorsza jest dostanie się do nagrzewnicy bo trzeba rozebrać prawie cały kokpit w samochodzie. Pozostawiłem całość tego wszystkiego mechanikowi.
Przy płukaniu podobno wyleciał syf nie z tej ziemi.
Najważniejsze, że podziałało i teraz mam ciepło w samochodzie :)
kolysm:
Problem ciepłego powietrza prawie rozwiązany. Wymiana pompy wody :) Jest tylko małe ale, z nawiewów po stronie kierowcy leci gorące powietrze, po stronie pasażera letnie i to nie zależy od kierunku nawiewu, ani od siły nadmuchu. Gdzie tkwi następny haczyk?
Nawigacja
[#] Następna strona