Forum > ix35 EL
[ix35 EL] spryskwiacz, przód i tył
kosmos2011:
Są dwie pompki. Przednia ma numer 98510-2S000.
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D
Bezpiecznik od pompki od przednich spryskiwaczy.
kafebiwa:
Dziękuje za informacje. Niestety bezpiecznik jest ok zatem wizyta w serwisie nieunikniona. Pewnie pompka do wymian choć podobno czasem pojawia się też usterka przy samej dźwigni od spryskiwaczy/wycieraczek.
najlepszy:
Panowie, trochę pasuje to do mojego problemu. Pozwólcie że opiszę go bardzo szczegółowo, bo pojawił się w szczególnych okolicznościach.
Od jakiegoś czasu coś ocierało się w jednym z przednich kół (więcej tutaj) i doszedłem do wniosku że to na bank coś z oponami. Pojechałem, wymieniłem i niedaleko za warsztatem, włączyła się pompka spryskiwacza na tylnej szybie. Problem w tym że sama nie chce się wyłączyć i działa "na kluczyk". Wracając do mieszkania testowałem jak się tego pozbyć i udało mi się ustalić, że tylną pompkę mogę wyłączyć tylko i wyłącznie włączając przednią pompkę. Niestety wtedy przednie wycieraczki zaczynają bez przerwy pracować. Wyłączenie silnika na chwilę i włączenie powoduje włączenie się na stałe pompki nad tylną szybą. Nie mam tyle płynu do spryskiwaczy, a zmienność problemu budzi we mnie wrażenie, że Getz robi mi na złość. Co może być przyczyną ?
Jeśli to ma prawo mieć jakiekolwiek znaczenie, panowie w warsztacie podnieśli Getza tylko za przednie koła i wymienili przednie opony (tylne opony wymieniałem niedawno).
Nawigacja