Forum > Sonata

[Sonata] Sprężyny Jamex - 40 mm

<< < (11/15) > >>

Vex:
kml, mnie nie musisz przekonywac ja na tym nie bede jezdzil. Mam nadzieje ze odczucia beda pozytywne. Jakbym mial konkretna odpowiedz to napewno bym pomogl, ale za Ciebie bie bede szukal :) bo mam wlasne plany odnosnie autka a czasu jakos brakuje. Ja do I znalazlem VOGTLAND swojego czasu, ale nosilem sie z myslami o zamianie autka, wiec temat kompletnie odpuscilem. DO Accenta II ciemno obstawiam ze tez sa.
Jak chcesz wymieniac z amortyzatorami to te 2 tys trzeba miec.

kml:

--- Cytat: "Vex" ---kml, mnie nie musisz przekonywac ja na tym nie bede jezdzil. Mam nadzieje ze odczucia beda pozytywne. Jakbym mial konkretna odpowiedz to napewno bym pomogl, ale za Ciebie bie bede szukal :) bo mam wlasne plany odnosnie autka a czasu jakos brakuje. Ja do I znalazlem VOGTLAND swojego czasu, ale nosilem sie z myslami o zamianie autka, wiec temat kompletnie odpuscilem. DO Accenta II ciemno obstawiam ze tez sa.
Jak chcesz wymieniac z amortyzatorami to te 2 tys trzeba miec.
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście ze za mnie nie znajdziesz bo nic nie ma. Mnie najbardziej interesowały H&R wersja minus 1,5" + 30% sztywności ale nie występują do tego modelu tak samo jak i nie występują u innych producentówoll: roll: Na chwilę obecną jedynie jamex jest jako tako dostępny i daje się zweryfikować. W moim odczuciu accent ma tak mały wybór tjuninkowych gratów jak mało który samochód :/ Najlepszym przykładem jest obecna dyskusja o sprężynach - niby banalne a jednak jak co do czgo przyjdzie to problem jak cholera :/

Mógłbym zrobić same spręzyny ale nie wiem czy chce mi się bawić w sprawdzanie czy amortyzatory dadzą radę więc dlatego odłożyłem wszystko do wiosny i jeżeli w końcu się zdecyduje to zrobie to kompleksowo. Jak już pisałem na forum, nie bardzo wierze w wyydruki z wytrząsarki amorów a obecne amory zapewne maja tyle lat co samochód więc szansa na to, że będzie tak jak bym chciał jest marna.

Mimix:

--- Cytat: "kml" ---W moim odczuciu accent ma tak mały wybór tjuninkowych gratów jak mało który samochód
--- Koniec cytatu ---

a wolalbys byc taki jak masowy wlasciciel golfa ? polowa polakow ktora sprowadza auto z niemiec (etc.) wybiera golfa lub passata ;-) ja bym nie chcial zeby kolo mnie stanal golf (taki jak ja) i zeby mi zagladali do srodka jaki mam "wypas" ktory najczesciej konczy sie na wspomaganiu elektryzsnych przednich szybach :) jak ma szyberdach to "fiu fiu" ;-) wole byc nietuzinkowy i miec problem z czesciami tuningowymi niz miec czesci tuningowe i byc 'jednym z wielu' ;-) jak cos samemu sie zmota, to dopiero cieszy :-)

Vex:
Mimix, dobre podejscie do rzeczy, po co miec dobre, bezpieczne zawieszenie jak mozna nie miec :) To sie nazywa duzy optymizm.

Mimix:
heh zapewne chodzi Ci o to "jak cos samemu sie zmota, to dopiero cieszy" mialem na mysli cos, ze jak sie poszuka porzadnie to i sie znajdzie, moze czasem koszt wyzszy, ale ta cene rekompensuje fakt ten, ze jestes jedyny w swoim rodzaju :-) zawieszenia spod wlasnej reki bym raczej nie zalozyl do auta :-D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej