Forum > Sonata
[Sonata] Sprężyny Jamex - 40 mm
Mimix:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Stosując kolumny śrubowe można sobie dobrać odpowiednią wysokość jak i warunki pracy sprężyny ( szczególnie jej skoku )
--- Koniec cytatu ---
tak, tylko skad wytrzasnac gwint do sonaty? :-(
IgoReCzeK:
--- Cytat: "Mimix" ---tylko skad wytrzasnac gwint do sonaty
--- Koniec cytatu ---
Nie ma w tym problemu przynajmniej dla mnie, jedynym ograniczeniem jest koszt takiego rozwiązania. Link do firmy sprzedającej części tuningowe do Sonat po 2002 roku zamieściłem we wcześniejszym poście. Przy starszych samochodach pewnie trzeba napisać e-mail'a, bo chętnych na taki asortyment jest relatywnie mniej.
kml:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Przy starszych samochodach pewnie trzeba napisać e-mail'a, bo chętnych na taki asortyment jest relatywnie mniej.
--- Koniec cytatu ---
Wątpie zeby był jakikolwiek wybór, patrząc na dużo popularniejszego accenta. Co do sprezyn, to do - 40mm seryjny amor daje rade i nic złego się stało u osoby, która to miała u siebie.
Moim zdaniem wybór gratów do hyundajów to w Europie to po prostu nie ma wyboru i zakładanie czegokolwiek innego niż seryjne to rzeźba albo koszt, który powala nawet największych wielbicieli marki.
Shit happens...
Vex:
--- Cytat: "kml" ---Vex, rozmawialem z ludzmi od nubir i oni przerabiali większość tego co jest dostępne na rynku w tym w/w jamexy.
--- Koniec cytatu ---
To mnie przekonalo :) Umowmy sie... jak kogos stac na wszystko co dostepne na rynku to poprostu nie kupi Jamexow i kropka. To ze ktos ma dobre i pisze ze dobre a druga osoba ma kiepskie i pisze ze dobre, to nie znaczy ze mozna zlaczyc 2 opinie i powiedziec ze oba rozwiazania sa ok.
--- Cytuj ---
W dalszym ciągu czekam na prpozycje jakie springi do accenta, nie więcej niż - 35mm i NIE ultra twarde oraz akceptowalna cena.
--- Koniec cytatu ---
Znajdz na Allegro ludkow co maja duzy wybor do innych marek, wyslij zapytanie i powinno sie udac.
--- Cytuj ---
A na koniec: kupując sprezyny na fakture jest na nie gwaranacj więc nawet jezeli się coś stanie to prostu dostaje sie nowe bądź zwrot pieniędzy.
--- Koniec cytatu ---
Hyhy sprezyny to nie antenka diodowa ani nie radio samochodowe. Ilosc zamrnowane czasu koszt robocizny i problemow przewyzszy znacznie koszt nowych, wiec jak kupowac to cos pozadnego, co innego czajnik, jak sie spali kupujesz drugi albo wymieniasz na nowy i nie ma problemu.
kml:
Vex, a ja w DALSZYM CIĄGU czekam na KONKRETNE propozycje sprężyn do accenta 2, nie ultra twardych i - 35mm max. Oczekuje, że dasz mi dokładne przykłady z cenami. Jestem strasznie ciekaw co mi zaproponujesz bo ja nie byłem w stanie znaleźć nić innego niź jamexy a nie jestem zainteresowany ściąganiem niczego z zagranicy.
Póki co co rzucasz tylko ogólniki i to w dodatku o produkcie ktoego nie mialeś w samochodzie więc przykro mi, ale nie wnosi to nic nowego do dyskusji. Każda rzecz, która się wysypie np amortyzatory to takie same problemy jak wszystko inne i też się traci na to czas i pieniądze. Dam sobie rękę uciąć, ze eibachy etc też mają wadliwe produkty, które są wymieniane na gwarancji i tak samo nikt ludziom nie oddaje za koszt robocizny.
Nawigacja
[#] Następna strona