Autor Wątek: [ix35 EL] Akcesoria do IX35 (Kratka do bagażnika, bagaznik b  (Przeczytany 5455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ppawlo

• HKP
  • **
[ix35 EL] Akcesoria do IX35 (Kratka do bagażnika, bagaznik b
« dnia: 29 Listopad 2014, 17:06:29 »
Witam szanowne grono.
Stałem się nowym posiadaczem autka IX35.
Zanim go odbiorę z salonu chciałbym się dowiedzieć od Was kilku rzeczy.

Mam psa i planuję go przewozić w bagażniku. Do tej pory zawsze stosowałem kratki (wymóg prawny - pies musi być oddzielony od przestrzeni bagażowej bo inaczej mi go zabiją służby ratownicze w razie czego :(), ale też ze względów bezpieczeństwa. Oryginalna kosztuje 1000 zł. Wydaje mi się, że trochę drogo. Czy macie jakieś sposoby na zabezpieczenie i oddzielenie części bagażowej od kabiny? Może jakaś uniwersalna siatka?

Pytanie drugie. Jaki bagażnik bazowy możecie polecić do auta, ale taki, który łatwo się zdejmuje. Nie jeżdżę aż tak często z rowerami więc nie jest mi potrzebny na co dzień.

Pytanie trzecie. Nie będę auta zostawiać w miejscach niestrzeżonych (a jak już to chyba nie na długo :) ) pytanie więc, czy warto inwestować z zabezpieczenia kół? Ponoć ostatnio kradną w IX35 katalizatory z nowych auto. Trochę głupio zabezpieczać koła, jak i tak ukraść jeszcze mogą lusterka, katalizator lub coś innego.

Dziękuję z góry za odpowiedź.
Paweł

Ptok

• Gość
Re: [ix35 EL] Akcesoria do IX35 (Kratka do bagażnika, bagazn
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudzień 2014, 06:32:57 »
Nie opłaca się kupować oryginalnej - poszukaj na allegro (wójek Google też pomoże) ja kupiłem kratkę metalową mocowana uchwytami do zagłówków (Mont Blanc). Jest ok.

Ptok

star-wars1

• Gość
[ix35 EL] Akcesoria do IX35 (Kratka do bagażnika, bagaznik bazowy)
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudzień 2014, 18:15:16 »
Ptok daj namiar na kratkę, bo jak zobaczyłem cenę oryginalnej to przeżegnałem się lewo nogą  :lol:

Ptok

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudzień 2014, 03:30:38 »
Poszukaj na Allegro po marce, ja kupowałem w Inter Packa w Krakowie

star-wars1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudzień 2014, 15:13:58 »
Ok dzięki  :lol:

Offline ppawlo

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Grudzień 2014, 11:38:15 »
Witajcie. Dziękuję za odpowiedzi. Faktycznie te w sklepach z bagaznikami są ciekawe. A możecie mi powiedzieć jak wprowadzanie psy do bagażnika? Macie jakieś schodki? Zamówiłem taką specjalną naklejkę na tył bagażnika ale nie wiem czy będzie to dobry wybór bo jak po jakimś czasie słońce spowoduje że zmieni kolor to będzie to pewnie brzydko wyglądało. Mam setera irlandzkiego. Zastanawiam się czy wyskoczy czy jakiś stołek muszę ze sobą wozić. :)

Pozdrawiam
Paweł