Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Awaria mechanizmu zmiany biegow
Ciastol:
Moje auto już u mechanika, werdykt: na 90% padła jedna linka, jutro będzie wykręcona i sprawdzona.
maspex:
Daj znac co tam bylo dokladnie,ciekawi mnie ten temat ostatnio :)
Złośnik:
--- Cytat: "harabin" ---Przy okazji zauważyłem że mam bardzo wyrobione te plastikowe panewki wewnątrz przegubu mechanizmu zmiany biegów. Wie ktoś może ile to kosztuje bo luzy na lewarku są tragiczne.
--- Koniec cytatu ---
Również bym prosiłw tym temacie o jakieś informacje.
Te plastikowe panewki które wyglądają jak podkładki z kołnieżem dookoła otworu wchodzące w otwór przez który przechodzi długa śruba mocująca lewarek do korpusu i na niej się porusza.
Ciężko gdzieś toz naleźć, miał ktoś jakieś doświadczenia z tym ?
Ja tylko jak ostatnio robierałem mechanizm to nawinąłem na ten seroki kołnierz trochę taśmy teflonowej żeby lepiej to pasowało do siebie, no ale taśma się zjechała i już są większe luzy.
maspex:
Pamietaj - jak bedziesz mial uzywane linki to solidnie nalej oleju do srodka,zeby w przyszlosci nie pekla i zdiagnozuj,zabezpiecz pekniecia gum itd. po to pojdzie pozniej i bedziesz musial znowu rozbierac.
Propo plastykow,w manualu kazda ta mala deuperelka-czesc z mechanizmu ma swoj numer,w ASO wydaje mi sie,ze dostanie sie to bez problemu jak podasz numer,ale same 2 linki do scoupe 500zl :o
Ciastol:
Mechanik sprubuje ta sama linke doprowadzic do ladu, jak sie nie uda to w Szczecinie jest warsztat, ktory robi takie linki, koszt ok 100zl, wiem ze oryginalne to ok 600-700 zl
Nawigacja
[#] Następna strona