Forum > Accent

Check Engine zapala się mimo kasowania - Accent '00

<< < (2/4) > >>

Carexpert:
Musisz podjechac do jakiejkolwiek stacji diagnostycznej gdzie maja sprzet do sprawdzania kodow usterek chocby najprostszy z Allegro za 100 zl. Nawet te maja odczyt bledow i bedzie wiadomo co jest przyczyna. Jak dla mnie skoro roznicy w pracy nie ma i nie pali sie od reki moze to byc sonda ale to gdybanie bo przyczyn moze byc wiele. Nie da sie zgadnac na 100% nie podpinajac sie. Jezeli nie ma roznicy nie powinno byc zle po auto nie jest w trybie serwisowym wiec to mniej wazny czujnik. Ale bez odczytu kodow nic sie nie zrobi. A masz zagazowane auto?

Gordinho:
Nie, autko nie jest zagazowane, jeżdżę na benzynie

k7s5a2:
Co do odczytu kodów trzeba też znaleźć taką stację która posiada odpowiednie złącze.
O ile Accent II już bez problemu przechodzi takie sprawy to znalezienie warsztatu który ma złącze diagnostyczne do Accenta X-3 graniczy z cudem, przynajmniej w moim regionie.

Carexpert:
Raczej nie bo jest to Accent z 2000 roku a wiec musi miec zlacze standartowe OBD II twoj niestety jedzie na starym nie zunifikowanym zlaczu. W roznych modelach wprowadzano zlacza OBD i sa marki co 95 wprowadzily sa takie co 96 ale 2000 musi juz miec standartowe zlacze a na tych zlaczach pracuja wszystkie nawet najtansze scanery wiec nie powinno byc problemu.

piotr1111:
Sprawdź plecionkę czy nie przepuszcza... ja miałem podobnie i po wymianie plecionki check zgasł na dobre. Co do odczytu kodów to hm... w ASO odczytali błąd - sonda lambad i... skasowali mnie na 90,- (ten ich werdykt mógł znaczyć wszystko... tj. od wymiany sondy po wymianę pompy na nową). No cóż od większych kosztów uratował mnie prawdziwy mechanik, który to przy wjedzie na przegląd od razu usłyszał, że coś nie tak z wydechem i bingo... wymiana plecionki razem z materiałem kosztowała mnie tyle co odczyt w ASO błędu na "komputerze"...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej