Forum > Accent
Check Engine zapala się mimo kasowania - Accent '00
Gordinho:
Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem. Otóż nagle zapaliła mi się kontrolka "CHECK". Żadnych różnic w pracy silnika i spalaniu nie zauważyłem, jeździłem z tym jakiś czas. W pewnym momencie odłączyłem aku na godzinę, komp się zresetował i kontrolka zgasła, ale po przejechaniu około 250km znów się zapaliła. Na domiar złego ostatnio zatankowałem do pełna i jak wchodzę do samochodu to z tyłu czuć zapach jakby benzyny. Jak myślicie, co może być przyczyną? EVAP a może filtr lub pompa paliwa?
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi ;)
Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt ;)
[ Komentarz dodany przez: weryfikator.kont: 2009-12-26, 21:38 ]
Skorygowano tytuł tematu. Przed napisaniem nowego tematu należy zapoznać się z regulaminem zakładania wątków w dziale Warsztat! Problem jest zbyt ogólny i nawet nie podjąłeś próby, by go samodzielnie rozwiązać, jak można oczekiwać w takiej sytuacji rzeczowej pomocy od innych?
Gordinho:
Problem chyba rozwiązany, okazało się że nie śmierdziało benzyną a rozlanym w bagażniku płynem do spryskiwaczy xD Co nie zmienia faktu że check nadal świeci, czyżby to przepływka? Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest ona zlokalizowana i czy można ja przeczyścić jakimś specjalnym preparatem? Niezbyt mi się widzi kupno nowej sztuki ;/
Złośnik:
Kolego, w takich sytuacjach należy podjechać do warsztatu, na stację diagnostyki lub etc. i podpiąć się pod kompa.
Jeżeli nei ma objawów organoleptycznych to trudno powiedzieć co i jak i macać, dotykać i domniemywać - a moż eto, a może to.
Najpierw komp lub wybłyskaj błędy i będziemy szukać rozwiązania.
Gordinho:
Wiem że właśnie w takiej kolejności powinno się to odbywać tyle że nie mam za bardzo czasu żeby podjechać na stację żeby podpieli się pod kompa. A tak w ogóle nie orientuje się ktoś ile mogą mnie skasować za podpięcie pod kompa?
Złośnik:
W ASO to nawet chyba do 150zł.
W porządnej stacji diagnostycznej więcej niż 6 dyszek nie zostawisz.
Nawigacja
[#] Następna strona