Autor Wątek: [ix35 EL] 1.7 crdi 115 KM zmiana programu/Chip tuning  (Przeczytany 27207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzesiek0840

• Gość
[ix35 EL] 1.7 crdi 115 KM zmiana programu/Chip tuning
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Styczeń 2015, 09:43:33 »
Bartku, wstyd się przyznać , ale nie jeździłem nim od kiedy wróciłem z modyfikacji. Na co dzień jeżdżę   innym autem - busem , a ix-em ostatnio tylko okazjonalnie ;-)

rafiboss

• Gość
[ix35 EL] 1.7 crdi 115 KM zmiana programu/Chip tuning
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Luty 2015, 17:32:40 »
Cytat: "grzesiek0840"
Bartku, wstyd się przyznać , ale nie jeździłem nim od kiedy wróciłem z modyfikacji. Na co dzień jeżdżę   innym autem - busem , a ix-em ostatnio tylko okazjonalnie ;-)

Ja odbieram w tym tygodniu ix35 w wersji 1.7 CRDI i zastanawiam się nad tuningiem w firmie 44tuning.
Czy warto go chipować? Niby nie ma jakiegoś dramatu ale szału też nie ma.
Sam nie wiem czy Hyundai to dobry wybór ale moja Vectra C już wysłużona 200 tys prawie na liczniku i ciągle trzeba coś tam porobić w aucie.
W sumie auto nie jest na 20 lat więc potem się zmieni :-)

Powiem Wam, że i stylistycznie i jeśli chodzi o przyjemność z jazdy w/g mnie IX35 jest niebo lepszy od KIA Sportage. Jeździłem KIA w wer 1.7 i nie wiem czemu ale to zupełnie różne auta jeśli chodzi o zbieranie się. Nie wiem czy to kwestia opon czy wagi ale w KIA brakuje mocy w Hyundaiu wydaje się akurat.
Oczywiście nie jest to rajdówka ale to nie takie auto i wszystko poniżej 250KM i 4x4 takie będzie  :-)

[ Dodano: 2015-04-11, 22:01 ]
Cześć

Jednak nie chipuję swojego ix35
Może nie jest demonem prędkości ale ważniejsze dla mnie jest to że nie będę miał problemów z wcześniejszym zużyciem się podzespołów niż z tym że 15 KM mi dojdzie.
Na razie denerwuje mnie trochę domykanie się drzwi i jak zamykam je to jakby powietrze w środku chciało otworzyć pozostałe. Dziwny efekt przyznam.
Spalanie jak na takie auto REWELACJA mam 6,6 - 6,8 licząc po tankowaniu pod korek vs zużycie. Jeżdżę 140-150 na godzinę więc nie specjalnie wolno.
Nawet nie chcę wiedzieć ile przy takiej prędkości paliłby 1.6 silnik nad którym się też zastanawiałem  :-)
Robię 2000-2500 kilometrów miesięcznie więc w miarę zakup diesla się opłaca.