Forum > ix35 EL
[ix35 EL] 1.7 crdi 115 KM zmiana programu/Chip tuning
grzesiek0840:
Witam wszystkich , jak w temacie posiadam ix-a 1.7 crdi 115 KM, czy ktoś z użytkowników forum może zwiększał moc w swoim aucie?? Podobno silnik w i40 1.7 crdi 136 KM niczym się nie różni od tego w ix-sie ( tylko programem ) . W grudniu mam wizytę w aso i spytam czy jest możliwość wgrania softu na 136 KM . A może ktoś to już robił??
Pozdrawiam
kosmos2011:
Grzesiek0840 dodaj tag do tematu wg poniższej instrukcji.
Caastiv:
W Kii Sportage wujasowi w ASO oferowali zwiększenie mocy tego silnika do 150km.
Także zwiększenie jest możliwe, pytanie jak z gwarancją itp.
Chociaż jeżeli zrobisz to w ASO to raczej nie powinno być z tym problemu.
B.Wojcieszak:
--- Cytat: "grzesiek0840" ---Witam wszystkich , jak w temacie posiadam ix-a 1.7 crdi 115 KM, czy ktoś z użytkowników forum może zwiększał moc w swoim aucie?? Podobno silnik w i40 1.7 crdi 136 KM niczym się nie różni od tego w ix-sie ( tylko programem ) . W grudniu mam wizytę w aso i spytam czy jest możliwość wgrania softu na 136 KM . A może ktoś to już robił??
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
i jak?
Alonzo_:
Zwiększenie mocy jest możliwe programem jak w każdym dieslu. Nie mam pojęcia jak to wygląda na gwarancji i co na to ASO ale 150 KM z tego silnika wychodzi. Jakiś czas temu widziałem w necie ofertę jednego z większych tunerów z południa. Wykres przykładowy pokazywał zmianę na 154KM i 380 (albo 360) Nm.
Silniki 1,7 115/136KM z tego co się pytałem w ASO nie różnią się niczym poza oprogramowaniem.
Pzdr
Nawigacja
[#] Następna strona