Forum > i30 FD

[i30] Świece żarowe I30

<< < (8/10) > >>

grzekrys83:
Ja miałem spaloną 1 z 4 i żadnego błędu komp nie pokazał.

Argus:

--- Cytat: "sajmon_000" ---Witam. Mam pytanie, czy w i30 1,6 crdi na interfejsie diagnostycznym wywala błąd jak przepali się świeca żarowa czy trzeba sprawdzać opór na każdej z osobna? Pytam bo nie wiem czy podchodzić z multimetrem czy dać sobie spokój jak nie ma błędów w module silnika?
--- Koniec cytatu ---

Diagnostyka nie pokazuje przepalonych świec żarowych. Mój ja był 2 latkiem przepaliły się 2 świece (felerne Yura). Byłem w ASO, podłączali skaner i nic nie pokazało (nie mogło pokazać bo sterownik załącza przekaźnik a przekaźnik świece). Od 8lat mam NGK i działają. Mniej więcej co 2 lata wykręcam je, sprawdzam czy grzeją, delikatnie smaruje gwint i stozek uszczelniający (nie żarnik oczywiście) smarem miedzianym i wkręcam z powrotem. Dokrecam kluczem dynamometrycznym ok. 13 Nm.

buncol251:
Witam wszystkich  serdecznie .
Mam pytanie czy ktoś  wymieniał świece  w swoim aucie które posiada wspaniały  dpf , jeżeli tak to czy trzeba go wymontować   przy wymianie świec żarowych ?

grzekrys83:
Nie ma takiej potrzeby.

buncol251:
A czy moglibyście mi powiedzieć jak do nich się dostać ,bo ja nawet nie mogę ich wypatrzeć a chciałbym je po mierzyć czy są dobre ?
A może da się je po mierzyć  od strony skrzynki która steruje świecami  w komorze silnika ?
Czy przy świecach jest listwa która łączy wszystkie świece i nie da się pomierzyć każdej z kolei nie zdejmując tej listwy ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej