Forum > i30 FD

[i30] Świece żarowe I30

<< < (6/10) > >>

karol0773:
Ja wiem wiem xD dobra nie wcinam się :D myślałem ze na podobnej zasadzie co iskrowe są :)

wader11:
Witam
Ja w swoim właśnie wymieniłem świece na NGK . Mam przebieg 137000km i do tej pory padła 1 świeca . Oryginalne w moim były Yura - obecnie jest NGK .
Objaw braku grzania świecy to biało- niebieski dym w chłodne dni :)
Profilaktycznie wymieniłem wszystkie 4 chociaż pewnie nie trzeba ....
Świece zakupiłem w www.sklep-kia.pl za 60zł/szt  . Kupiłem też wcześniej Mobius z tej strony i w środku są właśnie Yura ( leżą jako zapasowe ).
Pozdrawiam

mszwejkowski15:
kosmos2011, mógłbyś coś więcej powiedzieć o wadzie w tych 2A100? Wymienił mi dzisiaj mechanik i okazało się że to 2A100. Nie chciałbym ich wyrzucać tym bardziej że są nowe. Idzie na lato więc chyba zostawię te a w razie czego wrzucę nowe 2A200 przy następnej wymianie  ;-)

kosmos2011:
W Kia Ceed była akcja serwisowa http://forum.mojaceed.pl/viewtopic.php?f=36&t=4263&start=180  i tam właśnie montowano 2A100, a potem 2A200.

Cris85:
Mam pytanie czy przez niedomagający jeden wtryskiwacz mogę mieć duży problem z uruchomieniem samochodu tzn za 3,4 razem chechłania rozrusznikiem po około 10 sekund auto dopiero zapala silnik chodzi równiutko wskazówka obrotów stoi jak drąg żadne ostrzegawcze kontrolki się nie palą na desce a może to wina świec?

Mechanik mi powiedział o tym niedomagającym 1 wtryskiwaczu ale coś mi się w to wierzyć nie chce nie wiem wiem co mam o tym myśleć

Proszę o wasze sugestie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej