Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Problem z przednim zawieszeniem

<< < (2/2)

vanhelsing:
Kolego javelin, sprawa prosta: Żeby Santa Fe był w 100% Santa Fe trzeba wymienić wszystko to, co w Twoim Santa Fe nie pochodzi z Santa Fe :lol: . Ale skąd pewność, że coś jest namotane z Tucsona? Mówisz, ze mechanikowi ufasz w 100% więc czemu on Ci nie odpowie na Twoje pytania i nie doprowadzi auta do wzorowego stanu? A skoro on Ci nie powiedział co jest namotane i co trzeba wymienić, to znaczy, że nie bardzo wie co do czego...Czyli tak naprawdę nie można mu ufać w 100% :-? Moim zdaniem nic nie zastąpi oględzin w ASO przez mechanika z doświadczeniem. To nie kosztuje dużo kasy i za max 50 zł miałbyś jasność co i jak. A nasze zaoczne rady to trochę jak wróżenie z kryształowej kuli.

kosmos2011:
Do 04/2002
Guma 54813-26000
Obejma 54815-3A000
Śruba 11404-10251

Po 04/2002
Guma 54813-26100
Obejma 54815-26100
Śruba 11404-10251

volcan:
Dzięki za odpowiedź :)

Zamiana jest 1:1 - czyli wyrzucam stare gumy z obejmami i zakładam nowe gumy z nowymi obejmami, tak? Widzę, że śruba jest taka sama w obu przypadkach.

Hulltay:
Tak czytając ten wątek Koledzy moi drodzy zastanawiam się czy może nie warto by było skontaktować się z Panami z Olkusza od polibuszy, możnaby im podesłać oryginalną naszą gumę i wykonaliby do niej formę pod mocowanie z polibusza, mam takowe w swojej offroadowej vitarze gdzie ostro dostają po zadzie i zero jakichkolwiek luzów i stuków. Jakbyśmy się dogadali i złożyli grupowe zamówienie możnaby coś może jeszcze urwać na cenie. A polibusz jest owiele wytrzymalszy od takowej gumy to mogę potwierdzić na własnym przykładzie:)

gto.ferrari.599:
Witam... WS. poliuretanów w zawiasie... Ja dorobiłem sam taką gumę i jestem bardzo zadowolony... (wg własnego projektu) Guma łączy wahacz z Mc pherson'em; jeżeli ktoś zainteresowany mam rysunek i podeślę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej