Forum > i40 VF
[i40 VF] Automatyczne domykanie szyb i składanie lusterek
jacekrys:
Cóż, może i masz racje. W moim przypadku nie ma mrozów bo w zimie mam max -2 czyli jakby nie bylo. Ale... jeżeli deszcz popada i to wszystko zamarznie to może się zdażyć że okna też nie otworzysz, lub np. jeżeli masz hamulce bębnowe i zaciągniesz ręczny to może się zdażyć ze rano po -15tu do pracy wyruszysz autobusem. Ot takie gdybania. Składane lusterka to pomysł producenta, składając lusterka po przycisku też się narażasz na zimowe problemy.
krzysiekg75:
Dlatego nie składam lusterek i nie zaciągam w zimie ręcznego. NIGDY
waszek_rmc:
2 lata miałem i40 pod chmurką. Zawsze ręczny sam się zaciągał (autohold) i lusterka składałem przyciskiem. Jakbym wiadrem wody polewał lusterka przy -20 to może bym się bał. Problemu nigdy nie było. Równie dobrze pochylanie lusterek przy cofaniu tez byłoby niewskazane zima.. Wydaje mi się ze trochę przesadzone z tym zamarzaniem. Aczkolwiek taki moduł powinien mieć jakaś opcje wyłączenia automatu. Tak jak jest to fabrycznie.
MD13:
zgadzam się z waszel_rmc . 2 zimy mam i40 , zawsze składam lusterka przyciskiem i nigdy nie było problemu. Szybciej szyba się nie otworzy :)
michal90:
Ja natomiast 2 razy w zimie miałem akcję z zamarzniętymi lusterkami - po polaniu wodą w letniej temperaturze oczywiście się rozłożyły, ale teraz z uwagi, że trochę boję się o mechanizm (żeby coś się nie urwało/połamało) w okresach roztopów lub intensywnych opadów śniegu nie składam lusterek. Niestety takie uroki parkowania "pod chmurką".
Nawigacja
[#] Następna strona